To je to što me zanima!

Marić o Čuraju: On se dobro uklopio u tim, a novi ministar će odmah morati prionuti na posao

Svi će se složiti da obnovu moramo ubrzati. Obnova je jedan od važnijih prioriteta, rekao je Zdravko Marić na pitanje o budućem ministru graditeljstva. Nije htio otkrivati detalje o tome je li to Stjepan Čuraj
Vidi originalni članak

Predstavnici Vlade i sindikata pregovarali su u utorak o temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama i kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, a ministar financija Zdravko Marić rekao je nakon sastanaka da su bili konstruktivni, no kaže i da se može razgovarati o tome jesu li bliži nekim pozicijama. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon rasprava, dogovorili su novi sastanak za sljedeći tjedan, a najviše se pričalo o osnovici. Marić ističe i da ne zna hoće li i sljedeći tjedan naći rješenje. 

DRAMA NA SASTANKU Završio koalicijski sastanak: HSLS, doznajemo, ne prihvaća Čuraja, novo ime bit će iz HDZ-a

- Pregovori su u tijeku, nastavljaju se idući tjedan pa ćemo vidjeti hoćemo li se dogovoriti - rekao je i istaknuo da ne zna da se traži novi državni tajnik u Ministarstvu financija, a na pitanje o Stjepanu Čuraju i tome je li on novi ministar graditeljstva dodaje da će sve sigurno reći nakon sastanka. 

- Premijer i ja se čujemo svakodnevno. Državni tajnik Čuraj je došao u Ministarstvo financija, on se dobro uklopio u tim. Ako dođe do korekcije, i mi ćemo prilagoditi situaciju - rekao je. 

Nije htio otkrivati detalje oko novog ministra umjesto Darka Horvata, no napominje: 

- Nova osoba mora odmah prionuti poslu. Svi će se složiti da obnovu moramo ubrzati. Obnova je jedan od važnijih prioriteta.”

O ČURAJU NE ZNA NIŠTA Tramišak: Afere definitivno ne stvaraju ni lijepu ni dobru sliku

Komentirao je i ministra Aladrovića: 

- On je cijelo vrijeme bio na sastanku i mislim da odlično radi svoj posao. Nas dvojica u pravilu jesmo ministri na sastancima i onda alterniramo. Zadnji put je on davao izjave jer sam ja žurio. Nije ništa puno drugačije nego inače. Nisam pravnik, ali presumpciju nevinosti jako dobro poznajem kao svi. O kolegi Aladroviću kao kolegi i čovjeku mogu samo najbolje govoriti. I ovi današnji pregovori, ništa oni ne trpe, ove aktualne situacije  - rekao je. 

A na pitanje zna li kako se osjeća dodaje:

- Ljudski, normalno uvijek ću ga pitati. Znam iz vlastitog iskustva da to nisu jednostavne situacije, prvenstveno sa strane njega i obitelji - kaže Marić koji je prokomentirao i rebalans proračuna.

- Tijekom godine je moguć rebalans proračuna. U pravilu se događa jednom, u izvanrednim situacijama češće. Tijekom godine Zakonom o proračunu je moguća preraspodjela do pet posto i pojedini resori šalju Ministarstvu financija zahtjeve i obrazlažu zašto bi trebalo preraspodijeliti sredstva. Zahtjev za nedostatna sredstva mi ne može biti sumnjiv - kaže. 

RASTURA DRŽAVU KAO BEBA ZVEČKU Lažna dilema tko je gori, HDZ ili oporba, ide u prilog Plenkoviću

Govoreći o tvrtkama “ispod crte” koje su dobile sredstva da nisu zadovoljile kriterije: “U zahtjevima koji se šalju Ministarstvu, ne postoje takvi detalji, mi to ne možemo kontrolirati. Cijeli je niz takvih zahtjeva, piše N1

- Zatekla me vijest u subotu. Nije mi nikad drago kad se takve stvari događaju - rekao je ministar Marić i dodao govoreći o legitimitetu Vlade i eventualnom uhićenju i Aladrovića i Miloševića: “O tome ćete biti obaviješteni. Ne bih ulazio u situacije “što ako”, javnost će sve čuti na vrijeme.”

Idi na 24sata

Komentari 34

  • yocko 22.02.2022.

    Čovjeka gurate u provaliju a jadan ne zna čavao zabiti.

  • 22.02.2022.

    Danas u niti jednoj zemlji ne postoji i nije je održiv dulje od tjedan dana ovakav drzavni i stranački cirkus.

  • sjedi 22.02.2022.

    još jedan stožeraš važno da se uzimaju naknade a ništa ne radi

Komentiraj...
Vidi sve komentare