To je to što me zanima!

Marić: 'Povećanje zdravstvenih doprinosa nije rješenje'

Dva doprinosa smo potpuno ukinuli, ukupni obujam doprinosa na plaće, trošak poslodavca je smanjen sa 17,2 na 16,5 posto, rekao je Zdravko Marić
Vidi originalni članak

O dugu veledrogerijama nakon sastanka užeg kabineta Vlade govorio je ministar financija Zdravko Marić. Upitan što će biti s doprinosima za zdravstvo, rekao je kako je stav Vlade od početka mandata da se ide u porezno rasterećenje. 

POGLEDAJTE VIDEO Marić o dugovima veledrogerijama

- Dakle, smanjene poreza, što se provodi i dan danas. COVID je još uvijek tu, brojni akteri postavljaju pitanje potrebe daljnjeg smanjivanja poreza, mi smo konzistentni i ostat ćemo. Imali smo intervenciju u sustav doprinosa, upiralo se na prihodnu stranu proračuna, a onaj dio koji je u djelokrugu svih na koji sudjelujemo, ona će dati svoj doprinos, ali nije rješenje cjelokupne problematike. Dva doprinosa smo potpuno ukinuli, ukupni obujam doprinosa na plaće, trošak poslodavca je smanjen sa 17,2 na 16,5 posto. Ukupnu sumu doprinosa za zdravstvo smo pretvorili na jedinstven doprinos - rekao je Marić. 

O dugu veledrogerijama, Marić je rekao da ako postoji obveza, da će država to namiriti. 

- Bilo bi sjajno da su problemi vezani samo za neke dugove, da nemamo situaciju da zdravstvo generira nove dugove. Država će učiniti to u okvirima u kojima može - kaže. 

- Nužno je potrebna reforma u zdravstvenom sustavu, samo s prihodovnom stranom nećemo rješiti cjelokupnu problematiku u zdravstvu. Treba napraviti temeljitu reformu. Da bi održali ovakvu kvalitetu usluge i sve vrijedno što imamo, i odgovorili na sve izazove poput ove pandemije, moramo imati održiv sustav - ističe Marić. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • lissavis 31.03.2021.

    Smanjite krađe lijekova i svega ostalig po bolnicama i ambulantama. Racionalizirajre bespotrebne pretrage i nepotrebna dezurstva.

  • 31.03.2021.

    i bolje tije jer ti ni kunu nebi više platio

  • muskarac 31.03.2021.

    a di su pare?

Komentiraj...
Vidi sve komentare