To je to što me zanima!

Markač u Zadru: Sad slobodno možete držati Gotovinine slike

Uz Zadar ga, kaže, vežu počeci rata kada je policija uz dobrovoljce bila prva okosnica oružane sile. Markač je posjetio i nekadašnju bazu specijalne policije
Vidi originalni članak

General Mladen Markač u posjetu je Zadru gdje je posjetio nekadašnju bazu specijalne policije u PU zadarskoj. 

- Nakon puno godina došao sam među prijatelje s kojima sam bio čitav Domovinski rat. Zahvalio sam im što su vjerno služili domovini - rekao je Markač nakon posjete spomen sobi u PU zadarskoj, gdje su fotografije poginulih specijalaca 'Poskoka'.

Uz Zadar ga, kaže, vežu počeci rata kada je policija uz dobrovoljce bila prva okosnica oružane sile. 

- Malo smo zaboravili na ljude koji su prvi stali na branik domovine, danas više govorimo o velikim pobjedama. Tek prošlog mjeseca, nakon presuda u Haagu, doživjeli smo punu slobodu. Hrvati se mogu ponositi. Gledam odavde Velebit, na kojem sam proveo pune tri godine moga života, a danas smo sretni i trebamo uživati u slobodi. U mom srcu nema mržnje, ni želje za osvetom. Idemo svi skupa u bolji život, rekao je Markač i našalio se da Zadrani sada mogu držati slike Ante Gotovine na zidovima.

Sastao se i s gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem kojem je također rekao da drži Gotovininu sliku na zidu.

- Neka stoji ponosno u vašoj kancelariji, rekao mu je Markač. 

- Više ih ne moraju skidati, rekao je. Zadarski 'Poskoci' darovali su Markaču repliku crkve Sv. Donata s posvetom koju je izradio zadarski branitelj Omer Babić Đani. Markač će se sastati i s građanima, županom te predstavnicima braniteljskih udruga sa zadarskog područja.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • berislae1 12.12.2012.

    Markač da šuti,a tebe ćemo slušati,hahahahahahaha

  • WOMANIZER 12.12.2012.

    onaj tko je htio držao ih je i prije bez obzira na moguče posljedice!

  • moslavko 11.12.2012.

    Nije mi poznato da je i do sada bilo zabranjeno držati Gotovinine slike u stanu. Imam dojam da smo malo pretjerali s Gotovinom koji je, zahvaljujući naivnosti i povodljivosti hrvatskog naroda, postao neka vrsta moralnog stupa ovog društva, što Gotovina vješto koristi za vlastitu promociju. O tome sam već pisao, ali ću ponoviti: pravi heroji su oni koji su spavali na temperaturama kakve u kontinentalnom dijelu Hrvatske vladaju ovih dana i koji su gledali u cijevi neprijateljskog oružja. Ne razumijem da mnogi ne shvaćaju kako se s njima na vrlo perfidan način manipulira. Dok se narod opija povratkom "heroja" ne misli o problemima, a puno je lakše donijeti i koji nepopularan zakon. Kruha i igara, dame i gospodo, i osiromašeni će narod, bar privremeno, biti sretan i zadovoljan..

Komentiraj...
Vidi sve komentare