To je to što me zanima!

Markotić o Slovencima: Broj oboljelih je ništa na broj turista

Alemka Markotić naglašava kako sada imamo jako puno inficiranih s blažim simptomima ili bez simptoma, ali da ćemo se na jesen i zimu morati puno odgovornije ponašati
Vidi originalni članak

Sutra ćemo vidjeti što će kolege iz Slovenije preporučiti i što će učiniti njihova vlada. Imamo jako puno turista iz Slovenije, koji imaju svoje kuće, nekretnine, apartmane. Cijeli opći dojam je da se osjećaju sigurno - rekla je Alemka Markotić za Dnevnik Nove TV i naglasila da je 50-ak oboljelih ništa na ukupni broj slovenskih turista.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' komentirala je velik broj zaraženih i rekla da sada testiraju prema indikacijama, zbog simptoma ili rizičnih situacija, ali i kaže kako je ovo zajednički posao.

IDEMO NA CRVENU LISTU Brnjac odgovorila Kacinu: "Hrvatska je sigurna zemlja"

- Sad je situacija malo drugačija. Sad je puno više asimptomatskih i sa blagim simptomima, ali su svjesni da se vraćaju u radne sredine i u obitelji, što je preporuka - kaže Markotić.

Dodaje da se na početku epidemije zbog ograničenog broja testova testiralo koliko je trebalo, a da se sad ide u više testiranja jer su pale cijene.

- Klinika testira oko 250 ljudi dnevno, imamo dovoljno kapaciteta i možemo testirati do 1400 uzoraka i možemo pokriti dio građana i turista - rekla je.

VILI BEROŠ: 'Kacin očito nije upućen, pa mi smo šampion turizma u Europi'

Naglašava kako sada imamo jako puno inficiranih s blažim simptomima ili bez simptoma, ali da ćemo se na jesen i zimu morati puno odgovornije ponašati.

- Cijelo vrijeme se pripremamo, kao i cijeli sustav. Stekli smo dosta iskustva, naša ograničenja su ljudski i infrastrukturni kapaciteti - koji bi trebali biti u sljedećim godinama riješeni - rekla je.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • DinoAKA ljubiša 21.08.2020.

    kaisersosse@ Pa naravno da neće priznat da nemaju pojma što rade nit da su zajebali, vidi plenkija i njegovo "nije bilo fizičkog kontakta". Laže on bez problema, boli ga krc. xD

  • trom 20.08.2020.

    Ova je toliko stručna da svaki dan nešto otkriva. Svaki dan drugačije razmišljanje.

  • zvrka1977 20.08.2020.

    i dalje ne kužim kak je nešto bolest bez simptoma ili s blagim simptomima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare