Obavijesti

News

Komentari 24

Brnjac odgovorila Kacinu: "Hrvatska je sigurna zemlja"

Brnjac odgovorila Kacinu: "Hrvatska je sigurna zemlja"
1

Percepcija Hrvatske je kod većine slovenskih turista iznimno dobra, u Hrvatskoj se osjećaju sigurno obzirom da je dobro poznaju te su vlasnici brojnih nekretnina, poručuju iz ministarstva

VIDEO

Glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin kazao je da će vlada u četvrtak službeno Hrvatsku staviti na svoju "crvenu listu" epidemiološki nesigurnih država jer se ondje stanje dramatično pogoršalo i pozvao je slovenske turiste i vlasnike nekretnina u Hrvatskoj da se što prije vrate kući. 

Uskoro je stiglo priopćenje od Ministarstva turizma i sporta kojim se odbacuju navodi Kacina. 

- Slijedom posljednjih izjava glasnogovornika Vlade Republike Slovenije za koronavirus Jelka Kacina, odbacujemo njegove navode kako je u Hrvatskoj stanje dramatično.

Kacin: Ne isključujemo da je u Hrvatskoj možda počeo treći val
Kacin: Ne isključujemo da je u Hrvatskoj možda počeo treći val

Podsjećamo kako se baš Slovenija u kontinuitetu nalazi u samom vrhu tržišta ključnih za ukupni rezultat hrvatskog turizma, što ilustriraju i pokazatelji eVisitora prema kojima smo tijekom lipnja 2020. godine zabilježili približno 207 tisuća dolazaka te 1,1 milijun noćenja s tržišta Slovenije, dok smo u srpnju dosegli razinu od približno 382 tisuće dolazaka te 3,4 milijuna noćenja.

Prema preliminarnim pokazateljima za kolovoz (zaključno s danom 18. kolovoza) trenutno smo na razini od približno 238 tisuća dolazaka te 2,2 milijuna noćenja Slovenaca od kojih se 71,4 posto ostvaruje u Istri, Kvarneru i Lici. Želimo istaknuti da je upravo u te tri županije evidentirano sveukupno 10 slučajeva novozaraženih od COVID-19 u protekla 24 sata.

Percepcija Hrvatske je kod većine slovenskih turista iznimno dobra, u Hrvatskoj se osjećaju sigurno obzirom da je dobro poznaju te su vlasnici brojnih nekretnina (više od 100.000).

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u stalnom je kontaktu s predstavnicima udruženja u turističkom sustavu, s ciljem osiguravanja potpunog poštivanja epidemioloških mjera u turističkim objektima, kao i mogućnosti uvođenja testiranja za strane turiste u turističkim objektima.

Hrvatska će nastaviti činiti sve što je u njezinim mogućnostima kako bi mjerodavne inozemne institucije imale sve točne i precizne informacije na temelju kojih donose odluke o uvrštenju zemalja na rizične liste, odnosno na popise sigurnih zemalja, stoji u priopćenju. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima