To je to što me zanima!

Martin iz Zaboka u društvu Gatesa zbog odličnog eseja

Martin Kotarski (14), učenik OŠ Ksaver Šandor Gjalski iz Zaboka, pobjednik je međunarodnog natječaja Goi Peace Foundationa i UNESCO-a
Vidi originalni članak

Martin Kotarski (14), učenik OŠ Ksaver Šandor Gjalski iz Zaboka, primio je nagradu za filantropsku ideju i njenu realizaciju, koju je predstavio u svom eseju. Njegov je rad proglašen najboljim među 4700 pristiglih iz 137 zemalja svijeta. Martin je prošle godine u svojoj školi potaknuo izradu Zabočke kuharice sa starim i zaboravljenim receptima zagorskog kraja. Učenici su prikupili recepte od svojih baka i prabaka na kajkavskom i objavili ih.
- Kad je raspisan natječaj za pisanje eseja na temu kako pojedinac može učiniti promjenu u društvu, u školi su mi predložili da napišem esej o Zabočkoj kuharici jer smo tom idejom uspjeli nekome pomoći - rekao je Martin. Međunarodni natječaj u pisanju eseja organizirali su Goi Peace Foundation i UNESCO. Ovogodišnju nagradu za doprinos miru u svijetu dobila je i Zaklada Bill & Melinda Gates, a nagradu je preuzeo sam Bill.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • lacoste 11.11.2008.

    zasto se sad ne napravi senzacija!! nikom nije zanimljivo jer smo mi narod koji uživa u tuđoj boli!!! BRAVO MARTINE!!!

  • Zeljk0 11.11.2008.

    Bravo! Toplo pozdravljam naše mlade nade kad uspijevaju u svijetu. PS: nadam se da ga je lupio u jaja i rekao mu \"to ti je zato što kopiraš sve i kradeš tuđe ideje\" :)

  • oaf 11.11.2008.

    Evo nakon hrpe crnih kronika o lošoj djeci i premlaćivanju napokon dobro i pametno dijete.Čestitam

Komentiraj...
Vidi sve komentare