To je to što me zanima!

Martina (7) je sama u školi koja je 8 km od njene kuće

Jedina učenica osnovne škole u Krivom Putu od ponedjeljka je mala Martina (7), koja je krenula u prvi razred. I njen brat je lani bio jedini učenik
Vidi originalni članak

Obitelj Vukelić živi u zaseoku Rupa kraj sela Krivi Put nedaleko od Senja. Od ponedjeljka jedina učenica osnovne škole u Krivom Putu je mala Martina (7), koja je krenula u prvi razred. Brat Martin također je do prošle godine bio jedini učenik te škole. Nakon završenog četvrtog razreda, pohađa osnovnu školu u Senju. I stariji brat Marko (17) išao je u istu školu, ali je u njegovo vrijeme nju pohađalo devetero učenika. Ocu Željku i mami Ankici ne smeta što žive u zaseoku s desetak obitelji.
- Zahvalna sam što će Martina moći pohađati ovu školu umjesto da putuje 20 km svaki dan u Senj - priča mama Ankica. Škola je od kuće udaljena osam kilometara pa Martina mora ustati prije šest sati, ali kaže kako joj to nije teško.
- Volim crtati te se igrati s lutkicama i loptom. Još ne znam što bih htjela biti kad odrastem. Sad samo želim ići u školu. Mama je rekla da obučem haljinicu, ali sam se odlučila za hlačice da mi ne bude hladno. Nije mi teško rano ustati jer ću rano ići u krevet, čim završe moje omiljene serije "Najbolje godine" i "Lud, zbunjen, normalan" - priča vesela Martina. Autobus u 6.30 dolazi na glavnu cestu i Martina je u školi već u 7 sati. Nastava počinje u osam. Dok čeka početak nastave, Martini društvo pravi školska čistačica. U 11.30 sati nastava završava te po Martinu dolazi otac i vraća je kući u Rupe. Martina već zna pisati neka slova i brojiti do deset. Pribor i bilježnice sprema u novu ružičastu torbu koju je na dar dobila od prijateljice Eme iz Rijeke.
- U školi mi je bilo super. Sprijateljila sam se s učiteljicom i čistačicom, koja mi se jako sviđa. Igrali smo karte i nisam u ponedjeljak dugo ostala. Već se spremam za drugi dan. Učiteljica će mi reći što ćemo sve učiti i raditi - rekla nam je u ponedjeljak presretna Martina nakon što je “odradila” prvi dan u školi.


S BRATOM JE LANI IŠLA U ŠKOLU DA SE PRIVIKNE NA NJU

Martina je u lipnju, uoči završetka školske godine, provela 15 dana na nastavi u Krivom Putu zajedno s bratom Martinom. Išla je na nastavu kako bi se priviknula na školu i učiteljicu. Roditelji kažu kako je jako vrijedna i znatiželjna te voli učiti.

MARKO ĆE U ŠKOLU PUTOVATI 27 KM
U prvi razred osnovne škole u ponedjeljak je krenuo i slijepi Marko Cavrić (8). Kako bi što spremniji krenuo u redovitu osnovnu školu, prošle godine je umjesto "običnih" slova učio brajicu, pismo za slijepe. Naučio je na Brailleovu stroju pisati većinu slova.

>>> Marko (8) piše na stroju za slijepe, lani je učio brajicu

Idi na 24sata

Komentari 24

  • dew 06.09.2010.

    imam dva srednjoškolca koja su sada fala bogu u đačkom domu a osnovnu školu su se napješačili 4kilometra svaki dan i to nebi bilo tak strašno da nije velika uzbrdica koju moraju proč a naš načelnik obečavao autobus od kad ali još dan danas niš i samo se pitam dokle če to tako jer opet u selu ima dijece

  • zluce 06.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Lilika 06.09.2010.

    Znaci uciteljica, cistacica, ravnatelj i citava ta ekipa su tu samo zbog jedne ucenice?? mala je preslatka i svaka cast, ali platite joj pobogu kartu i nek ide u normalnu skolu medju djecu, a ne da karte sa cistacicom igra!

Komentiraj...
Vidi sve komentare