To je to što me zanima!

MASAKR U VINKOVCIMA: Troje je ustrijeljeno u kući

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pištolj je policija našla kraj oca Zlatka Hamzića (57). Njegova žena i stariji sin nađeni su mrtvi u kući. Mlađi sin je teško ranjen i bori se za život
Vidi originalni članak

Policija je u ponedjeljak oko 17 sati u Ulici Ksavera Šandora Gjalskog u Vinkovcima u obiteljskoj kući pronašla troje mrtvih. Ubijeni su hicima iz vatrenog oružja. Radi se o Zlatku Hamziću (57), bivšem financijskom direktoru vinkovačke tvrtke Dilj te njegovoj supruzi Mariji (57) i starijem sinu Zdenku (30). Njih su našli u kući s prostrijelnim ranama glave. Mlađi sin Vladimir uspio se, unatoč dvjema prostrijelnim ranama, dočepati vinkovačke Opće bolnice. Prema bolničkim izvorima, Vladimir je ranjen u predjelu podlaktice i u glavu i liječnici su se u jednom trenutku borili za njegov život. Stanje mu je stabilno nakon operacije.
Neslužbeno se doznaje da su tijela ubijene Marije i sina Zdenka našli u dnevnoj sobi u prizemlju, a tijelo Zlatka Hamzića bilo je u susjednoj radnoj sobi. Pored Zlatka su našli i pištolj. Policija u ponedjeljak navečer nije htjela nagađati o motivima masakra. Pretpostavljaju da je počinitelj netko u obitelji Hamzić, odnosno da je riječ o dvostrukom ubojstvu, samoubojstvu i pokušaju ubojstva.
Policiji je o stravičnom masakru dojavio upravo ranjeni Vladimir. Mladić se, naime, krajnjim naporima uspio izvući iz kuće užasa i doći do obližnjeg kafića 'Koš'. Tamo ga je prepoznao susjed. Odmah ga je zgrabio i prevezao u bolnicu. Susjedi nisu mogli vjerovati da se takav zločin dogodio u njihovom gradu. Tvrde da nikada nisu imali problema s nijednim članom obitelji Hamzić, te su upravo zbog njihovog mirnog života šokirani tragedijom. Nitko od susjeda navodno nije čuo hice kojima je obitelj pobijena usred bijela dana. Obitelj Hamzić bavila se knjigovodstvom i u kući su vodili knjigovodstveni servis Solvent. Otac obitelji Zlatko prije nekoliko godina otišao je u mirovinu kao dugogodišnji direktor vinkovačkog Dilja. Protiv njega je svojedobno podignuta kaznena prijava za prijevaru jer je kao financijski direktor radio nepravilnosti oko preprodaje dionica Dilja.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • zx10r 17.05.2010.

    pa dokle vise ......

  • marcelina 17.05.2010.

    dusansk da 99% \"katolika\" ... katolika je možda 10 % ako i toliko?

  • be yourself 17.05.2010.

    Ovo je sve super kao i proteklih dana. Jedan normalan dan u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare