To je to što me zanima!

Maštovito: Nikad nisu skijali, ali im je zato ograda skijaška

Zvonimir Vrbanić je bio jako entuzijastičan i ništa ga nije moglo zaustaviti u naumu. Vjerovao je da će ideja uspjeti. Puna dva mjeseca postavljao je ogradu i tu je, ističe njegova žena Katica, bilo mnogo posla
Vidi originalni članak

Sinovi su mu govorili: “Tata, nemoj to raditi, svi će se smijati”, ali Zvonimir Vrbanić (65) nije htio odustati od plana da dvorište ogradi skijama koje je prikupio na ulicama Maribora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegova unikatna ograda sad je jedna od znamenitosti za sve planinare koji se penju na Ravnu goru. Naime, umirovljenici Zvonimir i Katica Vrbanić (62) iz sela Meljan, zaseok Vrbanići kraj Bednje, dopuštaju svim planinarima da im ogradu fotografiraju te sa zainteresiranim prolaznicima popričaju o tome kako je njihova ograda nastala.

- Muž i ja smo cijeli radni vijek proveli u Mariboru. Ondje smo radili i mirovinu zaslužili te ondje imamo stan. To je bilo 2009. godine, kad je suprug odlučio napraviti tu neobičnu ogradu. Naime, vidio je da se ljudi rješavaju starih skija i ostavljaju ih na otpadu. Palo mu je na pamet da sve te stare skije skupi i preveze u našu kuću te iskoristi kao ogradu - govori nam Katica Vrbanić, kojoj se ideja odmah svidjela te je suprugu dala bezuvjetnu podršku.

Ističe kako je ponosna na njega, jer suprug ono što zamisli, to i napravi.

I nije Zvonimiru bilo teško ići od ulice do ulice i skupljati odbačene skije. U nekoliko dana skupio je dovoljno skija i odvezao ih u njihovu kuću u Vrbaniće. Supružnici nisu imali ni jedan svoj par skija jer nikad nisu skijali.

Kad je ograda bila gotova, svidjela se i njihovim sinovima.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Judita👥 19.02.2018.

    fora hehe

  • viklersky 18.02.2018.

    meni izgleda nakaradno..iskreno

  • DALIJA_2 18.02.2018.

    Meni se nimalo nesvida ali kako se kaze stvar okusa i nebi bilo zanimljivo da imamo svi ista okus....

Komentiraj...
Vidi sve komentare