To je to što me zanima!

Matematičkim pitalicama probudio kćerku iz kome

Liječnici nisu uspijevali probuditi Vicki Alex (15) iz kome. Nakon 3 dana rekli su roditeljima da pričaju kćerki, ali ništa nije funkcioniralo do matematike...
Vidi originalni članak

Britanku Vicki Alex (15) iz Finedona otac je probudio iz kome ispitujući je jednostavne matematičke pitalice. Školarka tri dana nije reagirala na liječničke pokušaje stimulacije mozga. Diijagnosticirali su joj akutnu mijeloičnu leukemiju u rujnu ove godine. Često je gubila dah i imala vrtoglavice. Stanje joj se ubrzo pogoršalo i dobila je infekciju. Liječnici su joj izazvali komu očajnički se nadajući kako će se tijelo početi boriti. Međutim, nisu mogli garantirati da će doći k svijesti. Nakon tri dana, rekli su roditeljima Nicku (43) i Tracey (43) da pričaju s njom kako bi izazvali reakciju. Nakon sati pričanja o omiljenom bendu Coldplay, prijateljima i X Factoru, nije bilo pomaka. Zatim je Nick pokušao s jednostavnim sumama.
- Uvijek je voljela matematiku. Najdraža joj je u školi - rekao je.
Pitao ju je koliko je jedan plus jedan. Odmah je promrmljala nešto. Nije razumio zbog cijevi koja joj je bila u ustima pa ju je pitao je li odgovor dva. Kimnula je glavom. Slijedeći dan počela je samostalno disati. Otpustili su je kući na nekoliko dana, ali morat će se vratiti na kemoterapiju.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ladyluna 03.11.2009.

    neka se probudila, kakav god razlog bio... DOSTA vise da nam mladost umire

  • ljubicasta20 03.11.2009.

    meni da počnu matematiku dok sam u komi nebi se više nikad probudila sigurno,eh već kad bi spomenuli izlaske heheeh,djevojko sretno

  • kulenica 03.11.2009.

    lijepo je vidjetikad ljudi daju sve od sebe i ne odustaju ni u najbezizlaznijim situacijama, naravno iz ljubavi, puno sreće!

Komentiraj...
Vidi sve komentare