To je to što me zanima!

Matić: Sad će se znati tko je branio i tko je obranio zemlju

Među braniteljma nikad nije bio zle krvi. I prije se moglo reći nadležnim institucijama tko je bio branitelj, a tko nije. Ovaj registar na to neće utjecati, smatra ministar
Vidi originalni članak

U srijedu u 13 sati bit će javno obznanjeno tko je branio i tko je obranio Hrvatsku, rekao je za Dnevnik Nove TV ministar branitelja Predrag Fred Matić, napominjući kako u objavi tog registra nema zle krvi. 

- Ma među braniteljma nikada nije bio zle krvi. I prije se moglo reći nadležnim institucijama tko je bio, a tko nije bio branitelj. Ovaj registar na to sigurno neće utjecati - rekao je ministar Matić. 

Ratni put objavljuju Matić, Kotromanović i Ranko Ostojić

Matić je napomenuo kako će on u tom registru u srijedu objaviti i svoj ratni put.

- Mene već 20 godina propituju za moj ratni put, e pa u srijedu ću ja biti prvi branitelj koji će ga javno i objaviti, a  poslije mene to će učiniti i ministri Ante Kotromanović i Ranko Ostojić - kazao je Matić. 

'Pitanje lažnih branitelja nije moj posao'

Na pitanje što s onima koji nisu branitelji, a njihova imena pojave se na tom popisu, ministar branitelja samo je rekao kako to nije njegov posao. 

- Moj posao bio je objaviti registar, a za sve ostalo treba se obratiti na neke druge adrese - rekao je Matić i  dodaje da bilo tko ima pravo na tužbu zbog objave registra, no sud će odlučiti tko je u pravu. 

Na objavu možda dođu Gotovina i Markač

Ministar Matić je za srijedu u ministarstvu branitelja najavio veliku svečanost na koju je pozvao sve koje žele doći. Doći će predsjednik republike Ivo Josipović, a neki govore kako bi se mogli pojaviti i generali Ante Gotovina i Mladen Markač. Registar će biti dostupan poslije 13 sati na www.registar.branitelji.hr.

Idi na 24sata

Komentari 213

  • WOMANIZER 19.12.2012.

    samo ću dodati: tako je!

  • najiram 10 19.12.2012.

    pa kad doznaju mogli bi reči kak je jedan kazao kod nas ratni profiter, pa puške nisu da se njima puca na ljude, trebate goloruki svadati neprijatelja inače propali skojevac

  • najiram 10 19.12.2012.

    ma mi svi znamo tko su branitelji samo oni neznaju koji su se rupi krili i krčmi vino pili sad oče da znadu tko je to umjesto njih odradil posel,

Komentiraj...
Vidi sve komentare