To je to što me zanima!

Matić: Lažni branitelji su pravi kriminalci i njih treba kazniti

Lažnjaci koji su u Registru, a nisu koristili braniteljska prava, oni su moralni kriminalci, a oni koji su se i okoristili tim pravima oni su pravi kriminalci , kaže Matić
Vidi originalni članak

Na pitanje zašto zastupnicima HDZ-a toliko smeta objava Registra branitelja, ministar branitelja Fred Matić kaže da je odgovor prilično logičan. 

- Pod njihovom je vlašću broj branitelja napumpavan. Primjerice, na kraju rata imali smo 30.000 ratnih vojnih invalida. A danas imamo 60.000 ratnih invalida. Eto zašto. Ja maksimalno želim depolitizirati braniteljsku poupulaciju, a oni to ne dopuštaju. I ono što mi je najviše žao, branitelji niti nakon 20 godina nisu shvatili da se njima manipulira, da ih se iskorištava i na kraju ih se odbaci - rekao je Matić za Jutarnji list i dodao da su 'lažni branitelji kriminalci'.

- Lažnjaci koji su u Registru, a nisu koristili nikakva braniteljska prava, oni su moralni kriminalci, a oni koji su se i okoristili lažnim statusom branitelja, oni su kriminalci u pravom smislu te riječi - kazao je Matić. 

- Kad se u Hrvatskoj nekoga ulovi s prstima u pekmezu, oduzme mu se teglica s pekmezom i tu priča staje. To me oduvijek ljutilo. Ali, ja ću, u slučaju lažnih branitelja, iako se tome osobno protivim, i s time biti zadovoljan - izjavio je ministar branitelja i rekao kako će Registar biti objavljen na internetskoj stranici u onom tjednu od 17. prosinca te da će svako pretraživanje biti kontrolirano.

Idi na 24sata

Komentari 256

  • jstarc33 03.12.2012.

    Zanimame hoćeli ministar dirati u vukovarce koji su izašli puno prije pada Vukovara pa se više nisu vratili ,a svi imaju status ,dobili stanove ,žive u Zagrebu .I imaju dobre mirovine .daje bilo toliko boraca u Vukovaru Vukovar nebi pao.Svaka čast pravim Vukovarcima.

  • azure 03.12.2012.

    Moj otac je odbio braniteljski dodatak jer ga je sramota što u selu imamo 90 branitelja invalida od kojih niti jedan nije invalid. Svi su uz pomoć veza preko glavaša dobili i bilo im je rećeno koliko se plati i gdje da se ide. Koliko znam javlja tajna je vukovar da se tamo dobivalo kod nekog dliječnika. Na žalost među njima ima i moje rodbine koji su pokleknuli za novcima i krenuli, očekujem da će svi ti ljudi morati vratiti isti novac državi i narodu.

  • zrinkoos 03.12.2012.

    DA DA DA treba objaviti al onda kad susjed,suborac,clan obitelji procita ime nekoga za koga zna da nije bio u ratu treba to i prijaviti,ako budemo zmirili djaba objava!!! I one HRVI koji su mobilizirani 95. da piju po selima kao "neko osiguranje" i jos dobijali to placeno,i sad zamisli covjek u mirovini,ima PTSP sa blagom cirozom jetre iz lokalne birtije, dok smo mi jurisali po cijeloj Hrvatskoj!!! Strasno,ja bi za takve prijeki sud osnovao sastavljen od pravih RATNIKA!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare