Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
256 komentara

Matić: Lažni branitelji su pravi kriminalci i njih treba kazniti

Lažnjaci koji su u Registru, a nisu koristili braniteljska prava, oni su moralni kriminalci, a oni koji su se i okoristili tim pravima oni su pravi kriminalci , kaže Matić

Davor Javorović/Pixsell
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Na pitanje zašto zastupnicima HDZ-a toliko smeta objava Registra branitelja, ministar branitelja Fred Matić kaže da je odgovor prilično logičan. 

- Pod njihovom je vlašću broj branitelja napumpavan. Primjerice, na kraju rata imali smo 30.000 ratnih vojnih invalida. A danas imamo 60.000 ratnih invalida. Eto zašto. Ja maksimalno želim depolitizirati braniteljsku poupulaciju, a oni to ne dopuštaju. I ono što mi je najviše žao, branitelji niti nakon 20 godina nisu shvatili da se njima manipulira, da ih se iskorištava i na kraju ih se odbaci - rekao je Matić za Jutarnji list i dodao da su 'lažni branitelji kriminalci'.

- Lažnjaci koji su u Registru, a nisu koristili nikakva braniteljska prava, oni su moralni kriminalci, a oni koji su se i okoristili lažnim statusom branitelja, oni su kriminalci u pravom smislu te riječi - kazao je Matić. 

- Kad se u Hrvatskoj nekoga ulovi s prstima u pekmezu, oduzme mu se teglica s pekmezom i tu priča staje. To me oduvijek ljutilo. Ali, ja ću, u slučaju lažnih branitelja, iako se tome osobno protivim, i s time biti zadovoljan - izjavio je ministar branitelja i rekao kako će Registar biti objavljen na internetskoj stranici u onom tjednu od 17. prosinca te da će svako pretraživanje biti kontrolirano.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message