To je to što me zanima!

Matić: Ne mogu vjerovati da su digli ruku na hrvatsku policiju

Ono temeljno za što su se hrvatski branitelji borili, pa i za što sam se i ja osobno borio, jest poštivanje reda i zakona, rekao je ministar branitelja Predrag Matić
Vidi originalni članak

Nasilje nije metoda za rješavanje problema, nego dijalog i poštivanje demokratske procedure sa svih strana - i sa strane Vlade i sa strane građana Vukovara i branitelja. Ne mogu vjerovati da moji dečki, branitelji, dižu ruku na hrvatsku policiju, jer i u njoj su mahom hrvatski branitelji. To je apsurdna situacija! Apeliram na sve u Vukovaru da spuste tenzije, sjednu za stol i razgovaraju, rekao je u ponedjeljak u Splitu ministar branitelja Predrag Matić, piše Tportal

Tim je riječima komentirao nasilno skidanje dvojezičnih ploča danas u Vukovaru. 

- Ono temeljno za što su se hrvatski branitelji borili, pa i za što sam se i ja osobno borio, jest poštivanje reda i zakona. Jer, ako nemamo zakona, živimo u anarhiji - rekao je Matić. 

Nerede u Vukovaru komentirao je u Splitu i ministar uprave Arsen Bauk koji je rekao kako vjeruje da će se pronaći kompromis, odnosno neki način da se zadovolji sve, iako će to biti teško. 

I umirovljeni general Ante Gotovina kratko se osvrnuo na događanja u Vukovaru i samo kratko rekao: 'Sve je to proces', piše dnevnik.hr.

HSP: Nije istina da smo sudjelovali u donošenju Statuta

Na izjavu ministra Arsena Bauka da su Statut grada Vukovara 2009. godine usvojili vijećnici HDZ-a, HSP-a i SDSS-a iz HSP-a su reagirali priopćenjem i poručili da je neistinita. 

- Sporni Statut Grada Vukovara u srpnju 2009. godine usvojili su vijećnici HDZ-a, SDSS-a te 2 nezavisna vijećnika i to Josip Sabljić i Tomislav Džanak, današnji članovi HSP Dr. Ante Starčević. Hrvatska stranka prava uputila je ministru Bauku i pismeno očitovanje uz dokaze o navedenom  - stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik stranke, Daniel Srb i na kraju upozorio hrvatsku javnost kako HSP nije sudjelovao u donošenju spornog Statuta.

Bauk: Ne znam kada će se postaviti nove ploče

Ministar Arsen Bauk rekao je za HRT kako su proteklih mjeseci najavljivali postepeno uvođenje dvojezičnosti u Vukovar i da su danas postavljene dvojezične table, a s obzirom da su razbijene na Vladi je, objasnio je, da napravi nove i postavi ih.

Nije znao reći kada će doći do postavljanja novih ploča. Objasnio je da to ima i određeni sigurnosni aspekt, te da je bolje pričekati da se situacija smiri. 

Nije bio obaviješten o točnom satu postavljanja dvojezičnih natpisa, ali o provođenju Zakona je bio obaviješten. 

Kada je riječ o kompromisu, rekao je da ne želi da se ta riječ krivo shvati. Kako tvrdi, kada se govori o kompromisu onda se misli na postepeno uvođenje dvojezičnih natpisa. 

- Kompromis nije da se ne postavi nigdje i nikada. To je neprovođenje zakona, nijedna vlada ne može pristati na neprovođenje zakona -  rekao je ministar i objasnio da popis birača nema veze s ovim ostvarivanjem prava, nego isključivo popis stanovništva koji je objavljen 2011. godine pa se može pitati bivšu Vladu je li bio ispravan. 

S ministrom policije nije se čuo. Objasnio je da policija ima svoju zadaću koju obavlja na zakonit način, a njegovo ministarstvo je to koje može konstatirati da su s obzirom na popis stanovništva ostvareni uvjeti za uvođenje dvojezičnosti. 

Idi na 24sata

Komentari 644

  • JacquesDerom 04.09.2013.

    Hocemo HDZ !!

  • JacquesDerom 04.09.2013.

    Maticu , ti si nedovoljno inteligentan za funkciju koju obavljas. Nije narod digao ruku na policiju nego ste VI poslali policiju da sprijeci volju naroda. Ostavka !

  • alpinist 04.09.2013.

    "profesionalni sisalac državne dojke" !!negdje sam to pročitao za Mesića,ali mi je isto priklado za sadašnje ministre,a Fredi je expert u tome!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare