To je to što me zanima!

Iz HNS-a tvrde: 'Na snazi je odluka da nema preslagivanja'

Vrdoljak je predsjednik stranke i kultura dijaloga podrazumijeva da se razgovara s predsjednicima stranaka i premijerom ili predsjednicom, kaže Matija Posavec
Vidi originalni članak

Međimurski župan i član Predsjedništva HNS-a Matija Posavec gostovao je u Novom danu N1 televizije gdje je poručio da će se članstvo stranke 'dogovoriti i spriječiti raskol'. 

Na pitanje je li zadovoljan rezultatima izbora odgovorio je: 

- Ambivalentan je. Možemo i ne moramo biti zadovoljni. Osvojili smo 520 vijećnika. Usporedimo li rezultate s parlamentarnim izborima to je taj neki rejting od 7 posto. Fenomenalan rezultat dogodio se u Zagrebu. Treba čestitati cijeloj ekipi na čelu s Mrak-Taritaš. Dubrovnik - imali smo cijelu situaciju s lex Vlahušićem. Imali smo novog kandidata i već u startu je HNS-ov kandidat došao u drugi krug i dobio respektabilan broj glasova.

Posavec kaže i da nije na Vrdoljaku da odluči o suradnji s HDZ-om već se o tome moraju dogovoriti stranačka tijela. 

- Na snazi je odluka da nema preslagivanja. To je na pretprošloj sjednici doneseno. To se poštuje. Vrdoljak je predsjednik stranke i kultura dijaloga podrazumijeva da se razgovara s predsjednicima stranaka i premijerom ili predsjednicom, ali to nisu obećanja nečega. Za to postoje stranačka tijela. Kroz glasovanje će se donijeti odluka i to je obvezujuće - rekao je i zaključio kako će Vrdoljak morati podnijeti ostavku ako ne uspije dogovoriti članstvo na suradnju s HDZ-om.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • ljubica ljubičica_1 06.06.2017.

    Svi vi iz HNS idete u političko samoubistvo ako uđete u koalicij sa HDZ-eom .

  • rossi2011 06.06.2017.

    ako HNS pristane na bilo kakvu koaliciju ili kako god to zvali sa Kradezeom nikad više neće dobiti izbore na sjeveru hrvatske

  • Sapir 06.06.2017.

    HDZ će rasturiti HNS

Komentiraj...
Vidi sve komentare