To je to što me zanima!

Matula: 'Uvjetna kazna trojici policajaca koji su snimljeni kako mlate migrante je nakaradna'

Jedna od udruga koju si je ministar Božinović izabrao da ga neovisno nadzire je Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, čija je predsjednica, zamislite, Alemka Markotić, a financijski tajnik Capak, kaže Vilim Matula
Vidi originalni članak

Trojici interventnih policajaca, koji su snimljeni kako mlate migrante i nasilno ih vraćaju u BiH, Prvostupanjski disciplinski sud u Osijeku izrekao je kaznu uvjetnog prestanka državne službe. Znači, ta trojica su uvjetno kažnjeni dok je Dragan Umičević, volonter civilne udruge "Are You Syrious", hrvatski branitelj, koji je pomogao nesretnoj obitelji Hussiny, dobio 60.000 kuna kazne, istaknuo je za saborskom govornicom zastupnik Zeleno-lijevog bloka Vilim Matula ocijenivši presudu suda u Osijeku nakaradnom. 

SKANDALOZNA SNIMKA Pogledajte cijelu snimku kako muškarci s fantomkama mlate migrante blizu granice s BiH

- Sjetimo se da smo prije toga dobili žestoku šamarčinu od Vijeća Europe, gdje je glavna tajnica HDZ-ova Marija Pejčinović Burić, vjerojatno i ona provodi demontažu i reže salamu, i objave eksplozivnog izvještaja Odbora za sprječavanje mučenja i nehumanog ili ponižavajućeg postupanja, čiju objavu je Vlada godinu dana de facto zabranjivala. A izvještaj kaže da se radi o dobro uhodanom modus operandi postupanja prema migrantima. O jednoglasnoj odluci Europskog suda za ljudska prava o nesretnoj Madini Hussiny već sam govorio, što je isto teška šamarčina za sliku koju Vlada pokušava stvoriti - istaknuo je pa podsjetio na dvije verzije polugodišnjeg izvještaja nezavisnog mehanizma nadzora postupanja policijskih službenika u području nezakonitih migracija i međunarodne zaštite.

ŠOKANTNE SNIMKE HDZ-ovac Branko Bačić o snimci na kojoj mlate migrante: 'Treba vidjeti jesu li pružali otpor'

- U radnoj verziji je navedeno kako policija provodi nedopuštena odvraćanja migranata, dakle, priznaju - provodi, ali samo tjedan dana kasnije u finalnoj se verziji od svega mijenja samo ta rečenica i kaže se da policija provodi dopuštena odvraćanja po članku 13., a da u minski sumnjivim područjima, u izoliranim slučajevima nedopuštena. Jedna od udruga koju si je ministar Božinović izabrao da ga neovisno nadzire u tom mehanizmu je Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, čija je predsjednica, zamislite, Alemka Markotić, a financijski tajnik, pogađate, Krunoslav Capak. To je to - poručio je. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • antifavakser 31.05.2022.

    nakaradno je zahtijevati isplatu kuna s iznimno ustaskom proslosti ukoliko ti smeta nesto, ista, bilo sto ima "ustasku proslost" ;-)

  • ichbin2 21.01.2022.

    pa kaj je policija trebala? kako bi on to čuvao granice.... kom.njara jedna. da su i zapucali na kojega, sigurno bi se smanjio dotok istih istih

  • kad pride nedeja zapolne 21.01.2022.

    Matula tvoja uloga u politici također je nakaradna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare