Obavijesti

News

Komentari 84

HDZ-ovac Branko Bačić o snimci na kojoj mlate migrante: 'Treba vidjeti jesu li pružali otpor'

HDZ-ovac Branko Bačić o snimci na kojoj mlate migrante: 'Treba vidjeti jesu li pružali otpor'

Ponašanje koje se vidi na snimkama za osudu, neprihvatljivo je, rekao je Branko Bačić i zatražio da se pričeka kraj istrage. Komentirao je i krizu u SDP-u i rekao da mu je to sve malo bizarno

VIDEO

Branko Bačić je u razgovoru za N1 rekao kako su premijer i ministar Božinović izvijestili Klub zastupnika, da su zatražili od policije, da se istraži jesu li točne optužbe da se u šokantnim snimkama mlaćenja migranta doista radi o policajcima.

VIDEO Pogledajte kako mlate migrante

-  Ponašanje koje se vidi na snimkama za osudu, neprihvatljivo je. Pričekajmo da završi istraga. Hrvatska je kao država EU s najdužom vanjskom granicom dnevno suočena s migrantskim valovima, često puta orkestriranim, dogovorenim, praktički se krijumčari ljudima i treba dati priznanje policiji da cijelo vrijeme štiti našu granicu - rekao je Bačić.

Uniforme kao i kod interventne: 'Migrante su tukli palicama koje koristi policija. Iste su i jakne...'
Uniforme kao i kod interventne:  'Migrante su tukli palicama koje koristi policija. Iste su i jakne...'

- Činjenica je da je Europska komisija dala značajna sredstva ne bi li se osnažila hrvatska policija u obrani od migrantskih valova. Bilo je čak ideja da se napravi zid, nikad nismo radili zid. Nikakva vrsta zida ne dolazi u obzir s obzirom da su s druge strane naši sunarodnjaci iz BiH. Treba istaknuti da je već veliki broj policajaca na određen način suspendiran jer su utvrđene okolnosti koje nisu bile dobre. Policija i MUP utvrdit će o čemu se radi,  radi li se o policajcima… Ne vjerujem da bi tu bilo nekakvog orkestriranog postupanja koje bi podrazumijevalo nezakonito postupanje i prekoračenje ovlasti. Ja bih u ovom smislu vidio što će stručni tim policije i MUP-a utvrditi - kaže.

Ispovijesti policajaca: 'Sve o mlaćenju migranata je istina. Sram nas je kolega koji to rade'
Ispovijesti policajaca: 'Sve o mlaćenju migranata je istina. Sram nas je kolega koji to rade'

Vjeruje da MUP i ravnateljstvo nadgledaju postupanje prema migrantima te mu je nezamislivo da bi se na bilo koji način gledalo kroz prste ovakvom nezakonitom postupanju. 

- Treba ispitati sve okolnosti. Tko je sudjelovao, kako je do toga došlo, jesu li migranti pružali kakav otpor… Puno je upitnika - kaže.

Bačić je komentirao i krizu u SDP-u i rekao da tamo vrije već neko vrijeme. 

- Čini mi se da je ovo borba oko prijestolja u SDP-u između suradnika bivšeg i sadašnjeg predsjednika. To za SDP nije dobro. Je li to kraj rasipanja Kluba, nisam siguran. Stranke prolaze krize, ali ova kriza mi je malo bizarna - kaže.

Bačić je odbacio optužbe da su vladajuća većina i HDZ “zaslužni” za to što postupak izbora predsjednika Vrhovnog suda traje toliko dugo.

- Nakon Odbora na kojem smo saslušali kandidate, zaražili da nam DSV da podatke što je to sa stegovnim postupkom protiv suca Dobronića. Mi smo nakon toga održali sjednicu većine i dogovorili da ćemo prije sve podržati Marina Mrčelu jer nam se čini da su njegov program, nastup i reference bolje od ostalih kandidata. Također smo rekli da i gospodin Dobronić dolazi iz sustava, utvrdili smo da je i on osoba koja se može nositi s pozicijom predsjednika Vrhovnog suda - rekao je

O Tomaševiću: Pokazali su se nekompetentnima

- Mislim da su se pokazali nekompetentnima za upravljanje Zagrebom. U nekim slučajevima, gdje se upravo od njih očekivalo s obzirom na background jer su se bavili zelenim politikama, da će bar u tim predmetima kao što je gospdarenje otpadom, da će tu pokazati snagu, znanje, no i tu su na određeni način kiksali. Tomislav Tomašević je rekao da zna da je teška situacija, da ima problema, da se 18 godina pripremao, zato me čudi ovakvo postupanje kad je Holding u postupanju, na granici nezakonitog. Sve to skupa ne izgleda dobro - komentirao je Bačić probleme u Zagrebu i rekao da će “u Saboru podnijeti podnesak Antikorupcijskom vijeću da se očituje o ovom slučaju te ima li elemenata korupcije u slučaju Holding, s obzirom na ono što je objavio Ante Samodol“.

HDZ-ovi vijećnici iznimno su kritični prema gradonačelniku Tomaševiću, no HDZ je čvrsto stajao uz Milana Bandića.

“Odgovornost o kojoj se govori, HDZ je kao politička stranka platio na lokalnim izborima. Izgubili smo zato što smo imali tu jednu ostavštinu suradnje s bivšim gradonačelnikom, pritom treba reći da je izvršna vlast ona koja je odgovorna za funkcioniranje poduzeća u vlasništvu Grada, poluge koje kadrovski definiraju strukturu u tvrtkama su u rukama gradonačelnika”, rekao je Bačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa