To je to što me zanima!

Maturanti se žale na Faceboku zbog zadatka iz matematike

Maturanti se žale kako je zadatak bio nerješiv te kako takve zadatke nisu radili. Koordinator Zlatko Zadelj tvrdi da se taj zadatak uči u četvrtom razredu gimazije
Vidi originalni članak

Maturanti koji su u ponedjeljak polagali maturu na višoj A razini na Facebooku su organizirali grupu pod nazivom Svi mi koji nismo riješili zadnji zadatak A razine iz matematike. Maturanti se žale kako je zadatak bio nerješiv te kako takve zadatke nisu radili, piše Večernji list. 

Zlatko Zadelj iz Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i koordinator za provođenje ispita iz matematike na državnoj maturi, kazao je kako je na testu bilo gradivo iz opće gimnazije. Dodaje kako je sporni zadatak na kojeg se učenici žale iz četvrtog razreda, a u zbirkama i udžbenicima ima 10 do 15 takvih zadataka.

>>> Više pročitajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 30

  • ana023 27.05.2011.

    ajde ljudi, ne pretjerujte i ne dramite. najbolje da vam daju zadatke koje ste prethodno izvježbali. po mogućnosti s istim brojevima. zbrojit se malo, nemate više 13 godina. osim toga, ovo je dobra priprema za faks. na kojem ima svega i svačega. ne kukajte.

  • Novosibirsk 27.05.2011.

    Ajmo poslat par političara iz sabora da vidimo koliko oni znaju.

  • SekaAllTimeLow 27.05.2011.

    pa upisali su A razinu, znači da super znaju matematiku. šta sad plaću jer nisu znali riješit JEDAN zadatak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare