To je to što me zanima!

Mayer: Četvrti val mogao bi biti blaži i kraći zbog cijepljenja

Te brojke koje sada imamo jesu povećanje u odnosu na prošli tjedan, ali ako gledamo isti period prošle godine - brojke su puno bolje, zahvaljujući i suradnji građana i pridržavanju mjera, rekla je epidemiologinja Mayer
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj opet bilježimo rast broja zaraženih osoba pa je tako jučer bilo 470 novozaraženih koronom što je za 130 više nego prošlog tjedna, a preminule su 3 osobe.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Raste i pritisak na bolnice u kojima se trenutno liječi 330 pacijenata, a sve više njih treba respirator. Još se ne zna hoće li se mjere postrožiti od jeseni.

- Te brojke koje sada imamo jesu povećanje u odnosu na prošli tjedan, ali ako gledamo isti period prošle godine - brojke su puno bolje, zahvaljujući i suradnji građana i pridržavanju mjera - rekla je epidemiologinja Diana Mayer za HRT.

- I upravo zahvaljujući novostečenim navikama taj četvrti val koji je sada na početku će sigurno biti blaži i kraće će trajati, naravno, ako ćemo imati zadovoljavajući odaziv na cijepljenje - zaključila je Mayer.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • os-lega 25.08.2021.

    Sutra će drugi "stručnjak" reći da će 4. val biti duži i teži. I šta ćemo onda?

  • 25.08.2021.

    Kako blaži 4 val, a već sad vidimo unatoč cijepljenju da je puno jači nego prošle godine u ovo vrijeme. Uzalud vam trud trubači.

  • 25.08.2021.

    Svi su puni znanja al nitko za ništa odgovoran nije,jel može bolje po njih? Cjepivo ti naplaćujem dozu recimo 20 eura ali ne odgovaram za nus pojave.Jel mogu ja prodavati čarobni napitak od vode recimo iz Krke koji "liječi" sve,a ak ne izliječi nisam ja kriv,al 10 eura po dozi da mi je neupitno.Evo platit ću i PDV i porez na dobit i sve Mariću,a država nek mi malo pogura reklamu.Mislim da je i protiv COVIDa voda sa slapova Krke učinkovita.Da otvorim j.d.o.o.?

Komentiraj...
Vidi sve komentare