To je to što me zanima!

McDonald's zatvorio restoran u Mostaru zbog reketarenja

Ističu kako su na ovaj potez bili primorani nakon dvomjesečnih prijetnji radnicima, pokušaja iznude, te primjene dvostrukih propisa kada su u pitanju pravilnici o hrani
Vidi originalni članak

McDonald's je u petak zatvorio restoran u Mepas Mall centru u Mostaru. Ističu kako su na ovaj potez bili primorani nakon dvomjesečnih prijetnji zaposlenicima, pokušaja iznude novca, ucjena, te primjene dvostrukih propisa kada su u pitanju pravilnici o hrani. Za samo devet mjeseci, McDonald's je u proračune županije i Grada Mostara uplatio pola milijuna KM raznih pristojbi, naknada i doprinosa, zaposlivši 45 ljudi.

- Državnim tijelima smo predali dokumente u kojima se od nas traži novac, a kako bi prestale ucjene i kontinuirani neargumentirani napadi na naš rad u tom gradu. Posljednji traženi iznos je bila 100 000 KM, uz ostatak poruke ''i ovo će prestati''  - izjavio je direktor marketinga i komunikacija Gliese 581g DL McDonald's, Adi Hadžiarapović.

- Jedan dan inspekcija primjenjuje zakon BiH, a drugi Herceg Bosne. Potom vam inspektor traži 2.000 KM, ali u kešu, da organizira ''seminar'', pa je na kraju sporno jesu li vam nalazi napravljeni na lijevoj ili desnoj strani obale. U takvim uvjetima, a da ne postanete suučesnik u korupciji, nemoguće je poslovati - kazao je voditelj marketinga.

On je kategorički naglasio da su svi uzeti nalazi hrane ispravni, o čemu postoji opsežna dokumentacija koja se svakome može dati na uvid.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Vražji Vrag 10.03.2013.

    Welcome to Bosna - aaaaaaaaaaaaahahahhahaaaaaa

  • papaja 09.03.2013.

    Da ih prijaviš inspekciji u BiH, hahaha. Dobar ti vic imaš li još koji?

  • MALA RAJA 09.03.2013.

    ...sigurno ih tjerali da prodaju cevape ,ali nisu ih smekšali...hahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare