To je to što me zanima!

Medeni mjesec: Ostavio je suprugu bez zraka u moru

Amerikanac Gabe Watson priznao je krivicu jer je ostavio ženu bez zraka dok su ronili na medenom mjesecu. Odležat će jednu godinu u zatvoru...
Vidi originalni članak

Profesionalni ronioc Gabe Watson (32) dobio je 4,5 godine, ali će odslužiti samo jednu za ubojstvo supruge iz nehaja. Ostavio je Christinu (26) da umre nakon što je ostala bez zraka roneći na medenom mjesecu u Australiji. Par je ronio kraj grebena Great Barrier u listopadu 2003. godine. Neiskusnu Christinu ulovila je panika i pokušala je zgrabiti Watsonovu masku za disanje. Nije joj pomogao i ostavio ju je da potone na dno. Kolega, koji je ronio s njima, snimio je kako Watson odlazi i ostavlja njezino beživotno tijelo na 29 metara dubine. 'Odležat' će 12 mjeseci u australskom zatvoru, a zatim će ga deportirati iz zemlje.
- Kao iskusni ronioc, morao je znati da će umrijeti ako je ostavi. Uništio joj je svaku šansu za život - rekao je tužitelj Brendan Campbell i dodao da je obučen za spašavanje ronioca u panici.
Watson je nakon njezine smrti rekao policiji kako mu je iščupala masku i potonula toliko brzo da nije stigao reagirati.
- Ubio ju je muškarac za kojega se udala samo deset dana ranije - dodao je tužitelj na australskom sudu.
Optužili su ga za ubojstvo nakon završetka istrage. Mrtvozornik David Glasgow vjeruje kako je Watson držao Christinu pod vodom, zatvorio joj ventil za zrak dok se nije ugušila, a zatim ga opet otvorio.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • freedom3 07.06.2009.

    djevojka je bas bila ljepa!!

  • _aod_ 06.06.2009.

    ok, ja mislim da nije ovdje bitno na sta se roni, cisti kisik ili nekakve mjesavine nego sta je debil napravio...

  • pula201 06.06.2009.

    O Bože...Da se ovo dogodilo u Hrvatskoj ne bi me čudila ovako sramotno niska kazna,ali da toga ima i drugdje......Kuda ide ovaj svijet...

Komentiraj...
Vidi sve komentare