To je to što me zanima!

'Medicinska sestra grabila je djecu za lice i vukla ih za noge'

Ovo je samo dio izjave Zagrepčanke Dijane koja na Facebooku objavila da je, slučajno, u Specijalnoj bolnici Goljak svjedočila scenama u kojima medicinska sestra maltretira dječicu...
Vidi originalni članak

Držala je dječaka za noge naglavačke i vukla po podu, zavezanog u sjedalici. Curicu koja se bunila grubo je prebacila preko ruke i kao vreću odnijela u sobu.

Ovo je samo dio izjave Zagrepčanke Dijane Sajko koja na Facebooku objavila da je, sasvim slučajno, u Specijalnoj bolnici Goljak svjedočila scenama u kojima medicinska sestra maltretira i zlostavlja dječicu s poteškoćama u razvoju. Dijana je sa svojim djetetom čekala ispred liječničke ordinacije kad je, kaže, uočila u sobi ovaj šokantan prizor. Djecu u dobi od 3 do 4 godine djelatnice su pripremale za ručak, a jedna ih je grubo zlostavljala.

- Jedno je dijete sjedilo u groznom, savinutom položaju na stolici i pokušavalo dohvatiti stol. Djelatnica je došla do njega, stisnula ga snažno za lice, proderala se i bacila mu glavu u stranu. Zgrabila ga je sa stolice, bacila na sjedalicu na podu, zavezala i onda ga uhvatila za noge da mu glava visi naglavačke. 

Na kraju ga je nogom šutnula u sjedalicu - priča Dijana koja je reagirala, upala u tu prostoriju i govorila djelatnici da ostavi djecu na miru. Ta je djelatnica, kaže, ostala iznenađena jer nije očekivala da netko vidi njezine postupke, a potom je odgovorila: “Nije vam to njima ništa”.

Dijana je isti dan napisala prijavu ravnateljici Goljaka, prim.dr. Katarini Bošnjak Nađ, koja kaže da je zgrožena samom mogućnošću da se netko u bolnici ovako ophodi s djecom. 

Ravnateljica je odmah pozvala Dijanu Sajko na sastanak te kaže da će učiniti sve da se ustanovi tko je djelatnica koju je Dijana slučajno vidjela i što se točno događalo na predškolskom odjelu. Obavijest o događaju poslana je svim stručnim službama bolnice i intenzivno se radi na tome da se utvrdi što se događalo.

 
Idi na 24sata

Komentari 138

  • lidija.pilat 18.06.2016.

    Ima ih svakakvih, nestabilnih i nezrelih za taj posao, znam iz prve ruke..

  • batmon 17.03.2016.

    u 10min sto je gospodja bila tamo prepricala je nesto sto medicinska sestra nebi stigla u cili dan napraviti

  • vauu 17.03.2016.

    Zar nije imala mobitel pa da to snimi

Komentiraj...
Vidi sve komentare