To je to što me zanima!

'Mediji moraju balansirati kritično i zabavno novinarstvo'

Novinarstvo se mijenja, urednici i novinari ne mogu po instinktu odlučivati što čitatelji žele. Prateći analitike, otkriva se puno o ponašanju čitatelja portala, kazao je Earl Wilkinson
Vidi originalni članak

Nitko neće platiti za čitanje jednog teksta. Čitatelji će platiti ideju, sudjelovanje u grupi i stav, tvrdi Earl Wilkinson, direktor svjetske medijske agencije INMA, koji je u petak posjetio redakciju 24sata, gdje se susreo s vodećim izdavačima iz Hrvatske i regije.

Direktor Styrije za Hrvatsku, Boris Trupčević, direktor digitalnih izdanja 24sata, Zoran Turković i Earl Wilkinson s vodećim izdavačima iz Hrvatske i regije u obilasku redakcije 24 sata

- Novinarstvo se mijenja, urednici i novinari ne mogu po instinktu odlučivati što čitatelji žele. Prateći analitike, otkriva se puno o ponašanju čitatelja portala. I nije točno da svi žele ozbiljne i ‘pametne’ vijesti. Brojevi pokazuju kako se treba balansirati između kritičkog i zabavnog novinarstva - zaključio je Wilkinson.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Izdavačima je prezentirao istraživanja o online pretplatama te sugerirao da, ako idu u taj model, on mora biti što sličniji Netflixu - jednostavan za prijavu i uvijek im davati više nego što očekuju.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • BeavisandButthead 24.02.2018.

    A od medija su samo mocniji individualci koji komentiraju na vasim clancima.Nema mocnijeg stvora od individualca komentatora.

  • BeavisandButthead 24.02.2018.

    Mediji su mocniji od politicara i poslovnih ljudi.Njima nitko nista ne smije jer bi odma mogao pasti negativan "clanak" na naslovnici novina koje cita stotine tisuca ljudi.Biraca i kupaca.

  • 24.02.2018.

    Potpisujem clanak. Novinari bi trebali znati da potenciranje mrznje i sukoba sve i da je to u narodu, dovode i svoj zivot u opasnost, moguci oruzani sukob te ekonomsku i gospodarsku propast regije. Dakle, mene kao hrvata moze mrziti ili vec mrzi neki srbin iz srbije ili bosne koji me nije ni cuo ni vidio, dakle, ne poznaje me. A zbog cega? Zbog senzacionalnih naslova koji huskaju. Novinarima porucujem da su u nekom slucaju odgovorniji od politicara. Nenamjerno zbog povecanja naklade, tiskaju naslove koji nemaju veze s vezom. Zapitajte se na ovaj moj komentar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare