To je to što me zanima!

Medo dobio grupu podrške na Facebooku: Heroj, a ne lajavac

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Anton Šimunović (47), vlasnik Mede, iz Peroja, podsjetimo, našim je novinarima ispričao kako Medo zbog “psećega govora” 12 sati mora biti zatvoren u ostavu
Vidi originalni članak

Na Facebooku j e osnovana grupa podrške za Medu , psa iz Istre koji po presudi suda u Puli mora biti zatvoren od 20 do 8 sati ujutro kako ne bi lajao. Zajednica pod nazivom: "Podrška za Medu" i sloganom "Pas bogte, a ne zločinac" skupila je dosad 3.588 "lajkova". U Grupi ljudi ostavljaju fotografije svojih četveronožnih ljubimaca pokraj kojih drže natpise "Medo, heroj, a ne lajavac".

Anton Šimunović (47), vlasnik Mede, iz Peroja kraj Pule , podsjetimo, našim je novinarima ispričao kako Medo zbog svojeg “psećega govora” 12 sati mora biti zatvoren u veću ostavu u kući, u mraku i sam, sve do 8 sati ujutro kad ga njegov gazda ponovno smije pustiti u dvorište.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Medo je od 21. listopada prošle godine u kućnom pritvoru

- Psa smo nabavili kad je imao tri mjeseca i on je član obitelji, pravi dvorišni pas. Tužba od susjeda nam je stigla pred Uskrs prošle godine, a iako psa držim u ograđenom dvorištu, on po privremenoj odluci suda više ne smije lajati jer zbog laveža remeti mir. Na Općinskom sudu je pretparnički postupak u tijeku, a Medo je zapravo već sad osuđen jer je doneseno privremeno rješenje zbog kojeg je moj Medo od 21. listopada prošle godine u kućnom pritvoru - govori gazda i dodaje:

- Svaku večer zna kamo ga moram odvesti i više se ni ne buni, samo se pokunji i uđe. Misli da je kriv zbog nečega i srce mi se kida zbog toga jer se bojim da će oboliti tako zatvoren i sam. On pati i najgore mu je pred jutro jer bi htio odraditi svoje fiziološke potrebe, a moram ga pustiti tek u 8 sati u dvorište, prepričava nam Šimunović.

Kaže da Medo nikad nikoga nije ugrizao ni napao. Susjedi su podigli tužbu jer, kako piše u dokumentaciji, pas gotovo stalno laje danju i noću te “lajanjem i zavijanjem uznemirava tužiteljicu u redovitom korištenju njezinom nekretninom”.

Idi na 24sata

Komentari 151

  • MateoŠaftić 01.02.2015.

    VI koji podrzavate PSA MEDOTA bilo bi jako drazesno od vas da odete kod jadnog gazde uzet jadnog MEDU odneset ga u svoju kucu i vezete ga za svoj KREVET I TAKO RIJESITE PROBLEM s obzirom da ga gazda istovrijemeno i voli i mrzi neka ga da nekom tko ce ga samo voljet Imam isti slucaj po cijelu noc lavez psa od 70 kg BILA POLICIJA skoro sam napo gazdu da ne napravim koje sra..... 3 godine spavam dnevnom jer sam iso zalit se na policiju mesto napisat tuzbu i ja bi lijepo spavo u svom krevetu Da napomenem imam 2 psa u dvoristu laju kad je netko na vratima a psa treba to nauciti

  • alesiaj 30.01.2015.

    Evo kao dugogodišnji vlasnik mnogih pasa, mogu samo konstatirati da je danas problem u ljudima a ne psima i drugim životinjama. Nekada nas nije smetalo niti što psi laju, niti što pijetli kukuriču, općenito zvukovi prirode su nam bili normalni, opće prihvatljivi. Danas, čak i u seoskim mjestima susjed ne podnosi susjedove ovce jer im zvone zvonca oko vrata i tomu slično. Zapitajmo se gdje to sve vodi i što je normalno a što nije.

  • zigazigiczigosan 30.01.2015.

    ja bi tog gazdu kaznio jer drzi psa na zici ili lancu gde je i pas poludio od zedji i gladi .ko bi vas zavezo na lanac i vi bi lajali bolje nego medo i nemojte davati podrsku gazda je kriv i treba snositi posljedice za mucenje zivotinja

Komentiraj...
Vidi sve komentare