To je to što me zanima!

Međunarodna konferencija o AIDS-u u Münchenu okupit će znanstvenike iz 175 zemalja

Ta će konferencija biti najveći svjetski znanstveni skup o HIV-u, a održat će se od 22. do 26. srpnja 2024., objavili su grad Muenchen i Međunarodno društvo za AIDS (IAS)
Vidi originalni članak

Međunarodna konferencija o AIDS-u održat će se sljedeće godine u Muenchenu i očekuje se da će okupiti više od 15.000 sudionika.

Ta će konferencija biti najveći svjetski znanstveni skup o HIV-u, a održat će se od 22. do 26. srpnja 2024., objavili su grad Muenchen i Međunarodno društvo za AIDS (IAS).

SVJETSKI DAN BORBE PROTIV AIDS-A Skupina 'Youth Against AIDS': 'Virus HIV treba preimenovati kako bi se destigmatizirao'

Znanstvenici, liječnici, zdravstveni stručnjaci i aktivisti iz više od 175 zemalja raspravljat će o načinima suzbijanja HIV-a i AIDS-a. Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach rekao je da je njegova zemlja ponosna što je domaćin događaja i što će ugostiti globalnu HIV zajednicu u svoj njezinoj raznolikosti u Muenchenu, prenosi agencija dpa.

Stručnjaci su zabrinuti zbog naglog porasta broja infekcija, posebice u istočnoj Europi. Ovo je jasan podsjetnik da je epidemija daleko od kraja, rekao je Lauterbach.

ŽIVOTNA PRIČA JAIRA BOLSONARA Zbog njega Brazil gori: Tukao bi gay parove, koronu je povezao s AIDS-om, Neymar ga obožava

I na globalnoj razini broj zaraženih raste. To je djelomično zato što nema pristupa skrbi, ali i zato što se HIV i njegovi načini prijenosa kriminaliziraju, rekao je Christoph Spinner, virolog s Tehničkog sveučilišta u Muenchenu, koji će predsjedati konferencijom.

Konferencija je prvi put održana 1985. Posljednji put održana je u Montrealu u Kanadi 2022. Ubuduće će se rotirati među kontinentima, pa će se tako 2026. održati u Latinskoj Americi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare