To je to što me zanima!

Medved: Ne prođe tjedan da od Srbije ne tražimo podatke o posmrtnim ostacima žrtava

Prošle godine našli smo masovnu grobnicu, mi radimo… Svjesni smo boli koju nose obitelji, u stalnom smo kontaktu s njima, rekao je ministar Medved
Vidi originalni članak

Ministar branitelja Tomo Medved za N1 osvrnuo se na 30.obljetnicu pada Vukovara i Škabrnje te istaknuo kako su oni simbol te da nikada neće zaboraviti žrtve i agresiju.

- Vukovar ima sudbonosno mjesto u novijoj hrvatskoj povijesti u formiranju našeg nacionalnog identiteta. Vodeći računa o važnosti Vukovara i Škabrnje, naša je vlada to u zakon ugradila 18. studenog - rekao je Medved.

- Oni koji dođu, neka se pridržavaju mjera kako bismo dostojno obilježili taj dan i suzbili pandemiju - rekao je ministar te dodao da su sukladno pandemiji i preporukama HZJZ-a pozvali ljude a ostanu u svojim mjestima i tamo se sjete žrtava te izvjese zastave.

POČAST VUKOVARU I ŠKABRNJI Hrvatska odala počast žrtvama: U svakoj Vukovarskoj gorjele svijeće, bakljada u Crikvenici

 - Ne prođe tjedan da ne tražimo od Srbije da nam dostave podatke gdje su posmrtni ostaci. Posjedujemo dokumentaciju da je srpska vojska provodila ekshumaciju. Njihovi liječnici sudjelovali su u ekshumaciji i preseljenju. Znamo tko je u tome sudjelovao, od njih tražimo gdje su posmrtni ostaci… - rekao je ministar o problematici nestalih.

- Prošle godine našli smo masovnu grobnicu, mi radimo… Svjesni smo boli koju nose obitelji, u stalnom smo kontaktu s njima - dodao je Medved.

 Podsjetio je da su 2019. donijeli zakon o nestalima iz Domovinskom rata.

'IZGLEDA KAO PRAVI' Split: Učenici napravili repliku Vodotornja u Vukovarskoj ulici

- U Zakonu smo propisali nadležnost RH u procesu pronalaska svih naših građana - rekao je, istaknuvši da su ustrajni u pronalasku nestalih.

 - Vukovar je simbol, Vlada je dala veliki doprinos i nastavit ćemo ulagati, poziv je svima da gradimo grad perspektive i ostanka, ali ni u jednom trenutku nećemo zaboraviti žrtvu i agresiju - rekao je Medved.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Dalibor0704 18.11.2021.

    S jedne strane tražite nestale, a sa druge se ulizujete Pupiju i Vučiću. Nije čudo da do sada niste uspjeli dobiti niti jednu obavijest.

  • temida prva 18.11.2021.

    Medved...baš si medved. Iz face ti se vidi gluma i to loša gluma...većeg glumca vlada nije dugooooo imala...proziran si , ali ono....

  • prokurator 17.11.2021.

    Ministar branitelja Tomo Medved za N1 osvrnuo se na šestu obljetnicu plinskih boca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare