To je to što me zanima!

Medved o tvrdnjama Juričana: 'Odbacujem zlonamjerne teze, tad je ministar bio Fred Matić'

Mene osobno i Ministarstvo branitelja se povezuje s jednim predmetom, s gradonačelnikom Bandićem i želim vrlo jasno demantirati bilo kakvu poveznicu mene i ministarstva, rekao je Medved
Vidi originalni članak

Tomo Medved rekao je kako ga je predsjednik Vlade Andrej Plenković ovlastio da potpisuje odluke Vlade, ali da Plenković i dalje predsjeda sastancima. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Imamo danas u Saboru predstavljanje mjera vezanih za Covid, tamo će biti ministar zdravstva, državni tajnici Salapić i Kapić gdje će prezentirati nastavak mjera, poglavito u segmentu sankcija za poštivanje mjera u borbi protiv širenja korone - rekao je Medved. 

Osvrnuo se na tvrdnje Darija Juričana. Juričan je ranije u srijedu prozvao ministra Medveda da prikriva podatke koji bi rasvijetlili okolnosti pod kojima je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić omogućio osnivaču stranke BM365 Marku Mariću gradski stan uz značajan popust.

MLINARIĆ TRAŽIO OSTAVKU HDZ-u neprihvatljivo prozivati Medveda, za njih je priča oko Sučića i Vukovara završena

- Mene osobno i Ministarstvo branitelja se povezuje s jednim predmetom, s gradonačelnikom Bandićem i želim vrlo jasno demantirati bilo kakvu poveznicu mene i ministarstva. Radi se o predmetu koji je zaprimljen u ministarstvu 2015. dok je ministar bio Predrag Matić, to je izračun i obrada, a vezano uz stambeno zbrinjavanje, osobe koja je stambeno zbrinuta u gradskom stanu. Odreagirali su u skladu sa zakonskim nadležnostima, dostavilo Gradu Zagrebu i Grad je dalje postupao s tim predmetom. Odbacujem svaku zlonamjernu tezu. Nažalost, ovih je dana jako puno raznih konstrukcija koje se pokušavaju dovesti u vezu s Ministarstvom hrvatskih branitelja i sa mnom osobno - rekao je Medved. 

Ministarstvo branitelja: Tvrdnje su manipulativne i neosnovane 

Ministarstvo hrvatskih branitelja odbacilo je u srijedu kao manipulativne i neosnovane tvrdnje redatelja i aktivista Darija Juričana da ministar Tomo Medved "prikriva Bandićeve majstrorije".

Iz Ministarstva su poručili da postupa sukladno zakonima, pravilnicima i uredbama koji se primjenjuju za sve hrvatske ratne vojne invalide na istovjetan način, neovisno o stranačkoj pripadnosti i suprotno onome na što se u objavi aludira.

INCIDENT U VUKOVARU Medved: 'Sučić je odgovoran čovjek i sam je podnio ostavku'

Napominju da je u konkretnom slučaju Zahtjev za provođenjem postupka utvrđivanja prava na stambeno zbrinjavanje dostavljen Ministarstvu prije mandata ministra Medveda, odnosno 2015., što je još jedan pokazatelj neutemeljenosti tvrdnji Darija Juričana.

Tadašnje Ministarstvo branitelja, pod vodstvom bivšeg ministra Freda Matića, provelo je postupak, utvrdilo pravo stranci na kupnju predmetnog stana 15. rujna 2015. po uvjetima i cijeni sukladno tada važećem Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, te tada važećoj Uredbi o stambenom zbrinjavanju, kažu u Ministarstvu.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • MiciMicic 03.12.2020.

    Jesi ti onaj meded koji kaze kako su ona dva kauboja iz idilicne price zmu vukovaru odgovorne osobe? Daj sjasi i ti vise. Bojovnice nisi ti rata nit vidio nit miriso

  • Vukovar90 02.12.2020.

    Jurican bi trebao pokazati papire ili dokaze. I mi trebamo vidjeti sta se tu muljalo. Ovako je samo bacio kost .

  • iv.ma 02.12.2020.

    Ne zelim da ministar branitelja bude Medved...hoću da bude Medvjed....to je gramatički korektno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare