News

Komentari 279

Medved: 'Sučić je odgovoran čovjek i sam je podnio ostavku'

Medved: 'Sučić je odgovoran čovjek i sam je podnio ostavku'

Ministar Tomo Medved o incidentu u Vukovaru saznao je u subotu u podne od ministra unutarnjih poslova. Opovrgava teze o utjecaju ili pozivanju na bilo koga

Ministar branitelja Tomo Medved na pressici je komentirao ostavku državnog tajnika u Ministarstvu branitelja, Stjepana Sučića, o čijoj će se sudbini izglasavati na vladi u 15 sati. Rekao je kako je za cijeli slučaj doznao u subotu u podne kada ga je o svemu obavijestio ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

- Nakon ovog što se dogodilo u Vukovaru s petka na subotu, neprimjerenog ponašanja državnog tajnika Stjepana Sučića, s kojim je bio i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslav Šeremet, svjestan svoje odgovornosti kao državni dužnosnik, Sučić je danas podnio neopozivu ostavku, rekao je Medved te dodao da se ispričao za svoje postupanje "koje je bilo neodgovorno". 
 

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava ministra Medveda o Sučićevoj ostavci

Medved je pohvalio njegov dosadašnji rad te napomenuo kako Uprava za zatočene i nestale nastavlja odgovorno raditi na pronalasku svih nestalih osoba. Zahvalio se za njegov "veliki doprinos u izgradnji sustava".

- Stjepan Sučić postavio je odgovarajući odnos povjerenja prema obiteljima koje traže najmilije - rekao je Medved. Kaže da će ministarstvo nastaviti njegov posao.

- Što se tiče imenovanja, to je proces koji će uslijediti - rekao je. Odgovorio je na pitanje je li ga Sučić zvao dok je bio pritvoren i komentirao informacije da se pokušao pozvati na ministra kako bi bio pušten na slobodu. 

- Želim opovrgnuti čitav niz netočnih informacija koje su bile u javnom prostoru. Prvu informaciju o ovom činu sam dobio u subotu oko 12 sati od ministra unutarnjih poslova. Nisam imao saznanje što se tamo dogodilo te večeri. Samim time apsolutno opovrgavam bilo kakve teze o nekakvom utjecaju ili pozivanju bilo koga. U konačnici, to je i policija dala u svome iskazu - rekao je Medved. 

- Ja sam u subotu poslijepodne nakon primanja prvih informacija i kontakta sa Sučićem dao vrlo jasnu osudu tog čina, ali sam i pozvao da pričekamo da se okonča istražni postupak glede tog postupanja - rekao je Medved i dodao da su potom uslijedile prekršajne prijave protiv Sučića i Šeremeta. 

Po pitanju statusa Krunoslava Šeremeta, kaže kako je imenovan odlukom Upravnog vijeća Memorijalnog centra. O njegovom statusu raspravljat će Upravno vijeće nakon što od MUP-a zaprime sve detalje događaja.

Ministar Medved nije htio otkriti bi li i samostalno otpustio Sučića s mjesta tajnika. Kaže da bi se o tome raspravljalo na sjednici vlade da Sučić sam nije dao neopozivu ostavku.

-Ovo je individualan čin njega kao državnog dužnosnika. A danas svjedočimo njegovom odgovornom ponašanju i podnošenju ostavke. On je izrazito odgovoran čovjek, svjestan je svog prijestupa, sam je podnio ostavku - rekao je Medved.

O cijelom incidentu obavijestio je i premijera Plenkovića koji, kao i drugi dužnosnici, oštro osuđuju Sučićev čin.

 

Najčitaniji članci