To je to što me zanima!

Medvjed prelazio autoput i poginuo je u naletu BMW-a

Vozač (58) iz okolice Zadra naletio je BMW-om nedaleko od Otočca na medvjeda koji je prelazio autocestu. Životinja je uginula na mjestu nesreće
Vidi originalni članak

Medvjed težak oko 150 kilograma je u subotu oko jedan sat ujutro prelazio autocestu A1 kraj odmorišta Brloška Dubrava u Lici. Vjerojatno je na cestu izašao nakon što je probio zaštitnu ogradu. Na nesretnu je životinju naletio BMW švicarskih registracija. Zbog mraka vozač nije mogao izbjeći medvjeda. Sudar je bio silovit i cijeli prednji dio automobila je smrskan. Srećom, Milan Plešaš (58) iz okolice Zadra iz automobila je izašao šokiran, ali bez ozljeda. Medvjedu nije bilo spasa i nepomično je ostao ležati. Radnici Hrvatskih autocesta preuzeli su strvinu stradale životinje, koju će predati Lovačkom društvu u Brinju. BMW 220 nakon nesreće radnici HAK-a prevezli su u Zadar, a Milan je također, nakon što su ga pregledali, pušten kući.
Životinje na autocesti prolaze kroz rupe u žičanim ogradama, a najčešće ugibaju u migraciji ili potrazi za hranom koju često vozači ostavljaju na odmorištima. Djelatnici HAK-a su nakon nesreće popravili ogradu kroz koju je medvjed izašao na cestu.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Piknik 02.05.2009.

    Pa vi 24 sata pokrenite akciju da se osigura adekvatan prolaz ti životinjama kad več Autoceste i država neče.A di je npr.Ina sad.Non-stop daju nešto u humanitarne svrhe,a ovo bi im bila odlična promocija.

  • Zeljk0 02.05.2009.

    nažalost imao je jedan život i prerano ga je izgubio. Naše ograde su tako jadne da se i bik provuče kroz njih....

  • luna2 02.05.2009.

    Jadni medonja..

Komentiraj...
Vidi sve komentare