To je to što me zanima!

Medo trčao nasred ceste kod Plitvica: Kao da je maratonac!

Mama i kći medu su ugledale dok su se vozile na cesti D1 kraj Plitvica. Trčao je kao da želi osvojiti medin maraton. Majka kaže da na toj dionici često vidi medvjede u avanturi
Vidi originalni članak

Vozila sam se doma s kćeri, svaki dan idem tuda. Odjednom je medvjed došao na cestu i počeo trčati ispred nas. Kći nije mogla vjerovati što vidi, tako nam je svoj susret s medvjedom jučer opisala čitateljica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na medu su naletjele u ponedjeljak na cesti D1 kraj Plitvica, a majka nam je rekla da je na toj dionici i prije znala naići na medvjeda. No kaže kako nikad nije bilo problema.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- To je normalna pojava, oni prelaze ceste jer cesta siječe njihovo stanište. Zimi se to ipak rjeđe dogodi, ma da se na njih može naići u svako doba godine. Ni zimi oni nisu stalno u brlogu - rekao je Đuro Huber, profesor na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Objasnio je kako u susretu sa životinjama na cesti uglavnom nema opasnosti za ljude jer je često auto brži od medvjeda, pa ga ozlijedi ili ubije. Godišnje 15-ak medvjeda pogine na cestama ili tračnicama, uglavnom jer se na pojavu svjetala prepadnu i ukipe. Huber nam je rekao da se u Hrvatskoj uglavnom teži prema tome da se broj medvjeda održi stabilnim, te da ih nema premalo. Medvjed je nakon nekoliko sekundi skrenuo u šumu.

POGLEDAJTE VIDEO:

 
Idi na 24sata

Komentari 14

  • be yourself 02.02.2017.

    Najgore kad pješačiš po šumi pa se sretnete. Onda to izgleda kao u reklami Tele2.

  • 13121312 02.02.2017.

    Suvišno je pisat bilo šta... uvik iste članke objevljujete samo druge uloge, a medo i snimak isti.... http://m.24sata.hr/video/medo-izletio-na-cestu-d1-i-od-straha-njome-trcao-200-metara-499109

  • Gggg_1 01.02.2017.

    Dobra kamera

Komentiraj...
Vidi sve komentare