To je to što me zanima!

Meningitisom se u Petrovoj bolnici zarazilo osam beba

Ne zna se kako je došlo do zaraze, ali u bolnici pretpostavljaju da ju je imala neka od rodilja, te da je zarazila svoje dijete kod poroda
Vidi originalni članak

Osam beba koje su se rodile prošlog tjedna u Petrovoj bolnici u Zagrebu zaražene su virusnim meningitosom. Na daljnje liječenje prevezli su ih u Zaraznu bolnicu. Kako inkubacija virusa traje 4 do 10 dana očekuje se da će broj oboljele novoročenčadi biti veći. U Klinici u Petrovoj kažu da ni jedno dijete nije teže oboljelo. Ne zna se kako je došlo do zaraze, ali pretpostavlja se da ju je imala neka od rodilja, te da je zarazila dijete kod poroda.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kobra64 24.10.2008.

    Jasno da se ovo događa kad u Petrovoj pokazuju bebe stare par sati rodbini na hodniku. Pojačajte higijenske mjere i nema gledanja beba osim kroz staklo ili kad dodju doma pa vam se ovakve stvari neće događati. Zašto klikate da je loš komentar žene koja kaže hvala bogu da je rodila prije ovoga? Jasno da je hvala bogu, šta se i njeno trebalo zaraziti jer u Petrovoj nisu oprezni sa tek rođenom djecom koja baš i nemaju neki imunitet.

  • Kataryzig20 24.10.2008.

    Bože, smiluj se malim stvorenjima!

  • dolka 24.10.2008.

    užas, ako ijedna beba oboli od meningitisa, bolje da umre odmah... vidjela sam djecu s posljedicima meningitisa... u 16 ne liče na dijete...koma i ne žive duže od puberteta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare