To je to što me zanima!

Merkel i Kurz suglasni da treba jačati nadzor nad granicom EU

Mada su Kurz i Merkel ranije bili u nesuglasju oko migracija austrijski protuimigrantski čelnik je priznao promjenu stajališta Berlina prema oštrijoj politici
Vidi originalni članak

Unatoč razlikama glede migrantske politike, njemačka kancelarka Angela Merkel i njezin austrijski kolega Sebastian Kurz suglasili su se u nedjelju da se zajednički pojačaju napori kako bi se zaustavilo migrante koji ulaze u Europsku uniju.

Nakon sastanka u Berlinu dvoje čelnika je na konferenciji za novinare najavilo napore da se pojača suradnja s afričkim zemljama u borbi protiv čimbenika koji dovode do migracija kao i plan Europske komisije da se ojača agencija za nadzor granica EU-a Frontex na 10.000 pripadnika do 2020.

Mada su Kurz i Merkel ranije bili u nesuglasju oko migracija austrijski protuimigrantski čelnik je priznao promjenu stajališta Berlina prema oštrijoj politici.

Austrijski kancelar je rekao kako će on biti domaćin summita EU-Afrika s ruandskim predsjednikom Paulom Kagameom u prosincu u Beču kako bi se poboljšale gospodarske veze s tim kontinentom koji je izvor mnogih ilegalnih migranata koji žele doći u Europu.

Kurzov posjet Berlinu dio je priprema za neformalni summit čelnika EU-a planiran za četvrtak u Salzburgu. Austrija trenutno predsjeda EU-om.

Kurz bi trebao putovati u Pariz u ponedjeljak na razgovore s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Predsjednik Europske komisije već je zacrtao neke nove politike uoči sastanka u Salzburgu poput povećanja broja pripadnika Frontexa. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • sitnozubi 17.09.2018.

    SAD su kvote doktora, kvantnif fizičara popunjene sad bi da se mi svi ostali hebemo sa ovima koji ne poštuju ama baš niš di dođu uz sve one slične koje imamo u ,njedrima, jao si ga nama

  • andrija 2 17.09.2018.

    Licemjerna Merkel! Najprije za potrebe Njemačke pozove milijune izbjeglica i sada kada je popunila kvoto ostatak EU pogotovo onaj južni dio sad neka se izvoli nositi sa lavinom izbjeglica. Ponavljam ,a tu lavinu je pokrenula ona pozivom da slobodno dođu u EU ,a vojni dio su odradili Amerikanci i Izraelci formirajući ISIL koji je ratom u arapskim zemljama natjerao stampedo ,prema EU.

  • ljubica ljubičica_1 17.09.2018.

    Naša Plicija je za sad super.Naše granice su dobro čuvane.I ja spadam među one koje ne žele izbeglice u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare