To je to što me zanima!

Merkel je i treći put kancelarka, dobila 462 glasova zastupnika

Njemačka je prvi put u povijesti dobila ministricu obrane. Riječ je o Ursuli von der Leyen. Svih njezinih sedmero djece i muž bili su danas u Bundestagu
Vidi originalni članak

Bundestag je u utorak s 462 glasa po treći put za kancelarku izabrao Angelu Merkel. Protiv je bilo 150 zastupnika. To je malo iznenadilo njemačku javnost jer se pretpostavljalo da koalicija ima barem 40 glasova više, piše Bild. 

Nakon glasovanja, predsjednik parlamenta je pitao Merkel da li preuzima dužnost, a ona je rekla da preuzima i zahvalila se na povjerenju. Njemačkom će tako naredne četiri godine vladati tzv. "velika koalicija" koju čine demokršćani i socijaldemokrati.  

Izbor Angele Merkel je malo kasnije potvrdio i predsjednik države. 

Ministricu obrane poduprli suprug i sedmero djece 

Njemačka je prvi put u povijesti dobila ministricu obrane. Riječ je o Ursuli von der Leyen. Nju neki vide i kao nasljednicu Angele Merkel. Ursula je majka sedmero djece, petero kćeri i dva sina. Sva djeca i suprug su u utorak bili u Bundestagu dok se izglasavalo povjerenje vladi Angele Merkel. 


Idi na 24sata

Komentari 25

  • Kopular 18.12.2013.

    Merkelice, molit te, uvedi neku vrstu protektorata za Hrvatsku, ovako viće neide. Ovi lopovi nas samo zadužuju, a manje više sav novac odlazi za plaće birokratskog aparata. Zabrani hrvatskim političarima da se dalje zadužuju. Oslobodi nas naše lažne demokracije. Pristajemo na sve, ne može biti gore!

  • adrijana_volim_te 18.12.2013.

    Njemacka je kolonija u kojoj ce se u roku 5-10 godina desiti velike promjene jer tamo narod jos uvjek suti i trpi.

  • SWEET CHILD 17.12.2013.

    Nevolim velike koalicije, plodno tlo za korupciju! Oporba mora biti velika i jaka i ukazivati na nepravilnosti, toga ode nema!

Komentiraj...
Vidi sve komentare