To je to što me zanima!

Merkel otputovala u Indiju: Želimo pojačati demokraciju

Indija se, posebice glede digitalizacije, munjevito razvila posljednjih godina, naglasila je Merkel. Glavna tema dvodnevnog posjeta bit će razmjena tehnoloških saznanja, posebice na polju digitalizacije
Vidi originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel otputovala je u četvrtak u Indiju. Glavna tema dvodnevnog posjeta bit će, jačanje gospodarskih odnosa i intenziviranje suradnje na polju borbe protiv globalnog protekcionizma.

- Naša želje je učvrstiti bilateralne odnose, učiti od Indije ali i predstaviti naš tehnološki razvoj - rekla je Angele Merkel u svojem redovitom video-podcastu.

Glavna tema dvodnevnog posjeta bit će razmjena tehnoloških saznanja posebice na polju digitalizacije.

OVA ILI ONA VARIJANTA Putin i Merkel o plinskoj ruti: Svi žele da ide preko Ukrajine

- Indija se, posebice glede digitalizacije, munjevito razvila posljednjih godina i to ne samo u urbanim nego i u ruralnim područjima -naglasila je Merkel.

S Angelom Merkel su u Indiju otputovali i mnogobrojni ministri njemačke vlade a tijekom njemačko-indijskih konzultacija na razini vlada u petak će biti potpisani i brojni ugovori o gospodarskoj i tehnološkoj suradnji.

Tijekom boravka u Indiji, njemačka kancelarka će, kako je priopćio glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert, Indiji ponuditi pomoć u jačanju demokracije, pravne države i ljudskih prava. Na dnevnom redu će se naći i napetosti između Indije i Pakistana.

ŽELJEZNA LADY INDIJE Ubili su je tjelohranitelji, sin ju je naslijedio, ubili su i njega...

Odbor Bundestaga za ljudska prava je od Angele Merkel zatražio da se tijekom svog posjeta jasno zauzme za zaštitu ljudskih prava u pokrajinama Jammu i Kašmir u kojima živi pretežito muslimansko stanovništvo.

Odbor je izrazio zabrinutost zbog "represivnih poteza nacionalističko-hinduističke vlade uperene protiv muslimanskog stanovništva". Istodobno se kritizira i "moderno ropstvo" u Indiji koje uglavnom pogađa žene.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Hanss_1 02.11.2019.

    Najveća bi bila Demokracija kad bi narod u Njemačkoj mogo ovoj babi dat otkaz niko je neće kod nas al ona opet na vlasti,gdje je tu demokracija

  • ljubica ljubičica_1 01.11.2019.

    Neš ti ti vaše demokracije.

  • intellectus 01.11.2019.

    O Bože, baba sa brkovima želi u jednoj od najstarijih demokracija istu pojačati, kako to ide? Bismarck-om, Hitler-om ili moguće mit "wir schaffen das?

Komentiraj...
Vidi sve komentare