To je to što me zanima!

Merkel poručila: Amerika više očekuje od nas. I to s pravom

Govoreći u Berlinu, Angela Merkel je rekla da 'Nijemci i Europljani u ovom partnerstvu u 21. stoljeću moraju imati veću odgovornost'
Vidi originalni članak

Njemačka i Europa spremni su više doprinositi u tranatlantskom partnerstvu, rekla je u ponedjeljak njemačka kancelarka Angela Merkel nakon izborne pobjede Joea Bidena. 

Govoreći u Berlinu, Merkel je rekla da 'Nijemci i Europljani u ovom partnerstvu u 21. stoljeću moraju imati veću odgovornost'.

- Amerika je bila i ostaje naš najbliži saveznik, ali s pravom više očekuje od nas. Radimo na tome - rekla je Merkel, prenosi Politico.eu.

Merkel i Biden često su se susretali dok je bio potpredsjednik, a i sad je pohvalila njegova desetljeća iskustva u politici. 

NEČESTITARI Kina još nije čestitala Bidenu na pobjedi, a nije ni Rusija: Tvrde da čekaju službene rezultate...

Rekla je kako dobro poznaje Europu i Njemačku. Čestitala mu je na pobjedi, a tijekom svoje izjave niti jednom nije spomenula Donalda Trumpa, s kojim nije imala idiličan odnos. 

- SAD i Njemačka, kao dio Europske unije, moraju stajati zajedno kako bi se suočili s najvećim izazovima našeg vremena - rekla je Merkel i spomenula pandemiju, klimatske promjene, borbu protiv terorizma i slobodnu trgovinu kao ključne teme.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • zoran34 10.11.2020.

    sad to kaže a kad je Trump to isto rekao to onda nije bilo istina.

  • Hanss_1 09.11.2020.

    da meine baka vestica moramo davat Tribute i mafijsku zaštitu

  • 09.11.2020.

    zbog sve već cenzure u ovoj liberalnoj diktaturi, vrijeme je da se svi antiglobalisti u evropi i svijetu okupe na svojoj društvenoj mreži. što će nam fejkbuk i tviter? sigurno će se nakon ovih skandaloznih medijskih izbora u americi osjetiti jasna poteba za pokretanjem i tv-stanice i društvene mreže na kojoj će ljudi moći slobodno iznositi svoje stavove. trump je možda izgubio izbore ali nije izgubio bitku protiv globalnih mogula. antiglobalistički pokret će rasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare