To je to što me zanima!

"Merkel si je sama kriva što joj na ruku stavljaju kukasti križ"

Strah Europljana od njemačke dominacije opravdan je jer u njihovoj podsvijesti još živi sjećanje na II. svjetski rat kad je Njemačka zavladala Europom, kaže Schmidt
Vidi originalni članak

Helmut Schmidt, bivši njemački kancelar, je u četvrtak u emisiji ZDF-a kritizirao kancelarku Angelu Merkel. Rekao je kako je Merkel gotovo centralistički pokušava riješiti europsku krizu. 

- Stoga si je sama kriva što joj europske novine često na ruku stavljaju kukasti križ - rekao je Schmidt i dodao:

- Dva su pokušaja bila da se Europom upravlja iz jednoga centra – prvi je bio Napoleonov, a drugi Adolfa Hitlera. Trećega neće biti. Nijemci moraju odustati od želje da postanu centar Europe. 

Schmidt je i upozorio kako Njemačka što prije treba odustati od težnje da upravlja Europom.  

- Strah Europljana od njemačke dominacije opravdan je jer u njihovoj podsvijesti još živi sjećanje na Drugi svjetski rat kada je Njemačka zavladala cijelim kontinentom - rekao je bivši kancelar.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • vbuhac2 29.09.2012.

    njemačka je izumila tenkove od 1 000 000 tona,ispalili su raketu na mjesec i prepolivili ga ! (zato sad izgleda prepolovljeno !) izumili su protupodne letljelice od šperploče di je stalo 120 njemačkih vojnika i jedan tenk 0d 120 tona....

  • antic129 29.09.2012.

    biti ce rata sirgurno... nakon kriza uvjek dolazi rat ali i nakon rata... no ljudi su snalazljivi poslje rata bude bolje.

  • user_98919 29.09.2012.

    Nije mi jasno zašto Njemačka pritišće druge na štednju a sami pojačavaju proizvodnju i izvoz???

Komentiraj...
Vidi sve komentare