To je to što me zanima!

Mesić: Bilo je nesporazuma s Kosor, ali takav je život

Mesić se posljednji put kao predsjednik sastao sa članovima Vlade i premijerkom Jadrankom Kosor. Otkrio je kako se on i Kosor ponekad nisu slagali
Vidi originalni članak

Ne osjećam se odgovornim, odgovorio je predsjednik Stjepan Mesić na pitanje je li i on suodgovoran za poljuljano povjerenje građana u državne institucije. Nije odgovorio što ga je toliko isprovociralo u pitanju RTL-ove novinarke Ivane Brkić da je prekinuo intervju uz opasku 'Dosta mi je tih sranja'. Mesića kojemu desetogodišnji mandat završava u četvrtak 18. veljače na oproštajni susret u Vladu pozvala je premijerka Kosor.
- Žao mi je što se dobra suradnja s Mesićem kao predsjednikom neće nastaviti, ali on će biti nezaobilazan faktor u političkom i društvenom životu – kazala je premijerka. I dalje očekuje njegovu potporu Vladi u borbi protiv korupcije, snaženju gospodarstava za izlaz iz krize ali i u izlasku iz krize te na putu
O dobroj suradnji govorio je i sam Mesić, iako priznaje da je bilo i nesporazuma.
- Ali to je život – kazao je predsjednik na odlasku uz opasku da je sve bilo izrečeno bilo u dobroj namjeri. Pohvale koje su 'padale' između Kosorice i Mesića svjedoče da je premijerka zaboravila i predsjedniku oprostila njegove izjave u predsjedničkoj kampanji 2005. da 'iskače iz paštete', ali i da ju je zvao Suzana i zapisničarka. Mesić je za kraj Vladi predložio promjenu zakona, posebno o javnoj nabavi, a sve u svjetlu posljednjih afera. Ističe da izmjene zakona moraju ići u smjeru da sve stvari budu do kraja transparentne, jer tada biti manje prilike „da se netko upušta u korupciju i zloupotrebu svog položaja“. Mesić je kazao da želi da naše susjedstvo uđe u EU.
- To se može dogoditi samo ako se cijeli prostor europeizira, ako ne prestanu ambicije za promjenu granica – kazao je Mesić uz napomenu da treba hrabriti ambicije za otvaranje granica i prekograničnu suradnju.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • seka58 15.02.2010.

    Oni se smiju i vesele,baš ih briga što su upropastili državu i osiromašoli narod.Oni su se nakrali i jebe im se za ojađeni narod.Samo mi smo budale,trebamo svi iz cijele Hrvatske doći na Markov trg i otjerati lopove.Mesiću,za narod nisi ništa dobro napravio,gledao si da tebi bude dobro.

  • no limit_137 15.02.2010.

    mesicu ti si jedno smece udbasko i to ces i ostat za Hrvatsku nisi ucinio nista .

  • dari 15.02.2010.

    Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. kao što piše TOMO.

Komentiraj...
Vidi sve komentare