To je to što me zanima!

Mesić će u Kopenhagenu pričati o zelenoj Hrvatskoj

Mesić će na summitu o klimatskim promjenama u Kopenhagenu iznijeti stav Hrvatske da globalno zatopljenje treba zaustaviti zajedničkim naporima
Vidi originalni članak

Predsjednik Stjepan Mesić u četvrtak i petak će biti u Kopenhagenu. Sudjelovat će na summitu o klimatskim promjenama na kojem će iznijeti stav Hrvatske da globalno zatopljenje treba zaustaviti zajedničkim naporima. Također će reći da trenutno nema nacionalnog interesa koji bi se smio pretpostaviti zajedničkom interesu da se očuva život na Zemlji, piše HRT. Mesić će govoriti i o tome kako Hrvatska razvija zelene tehnologije odnosno radi na promicanju obnovljivih izvora energije.

UHITILI SU 1600 PROSVJEDNIKA
Summit UN-a u Kopenhagenu traje od 7. prosinca. Od tada je uhićeno 1600 prosvjednika. Većina njih je provela šest do 12 sati u posebnom zatvoru pored Kopenhagena, a nakon toga su ih pustili. Summit je inače obilježen brojnim nemirima. Zbog napetog ozračja i stalnih konzultacija pregovori su u srijedu blokirani. Konferencija završava u petak, a završni dokument još nije dogovoren.  

HRVATSKOJ NAGRADA ZA NAJGOREG PREGOVARAČA
Tijekom konferencije Hrvatska je s Kanadom dobila nagradu Fosil dana. Nagradu dodjeljuju nevladine organizacije državama koje se u pregovorima ponašaju neodgovorno. Hrvatska i Kanada su nagradu dobile jer su inzistirale da se dopusti veća emisija CO2.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • sikorsky 17.12.2009.

    Pa za početak neka prizemlji one smrdljive Migove,pa nek onda sanja o zelenoj Hrvatski,..

  • drug Kardelj 17.12.2009.

    Drug Mesić zna šta priča.

  • drug Tito_1 17.12.2009.

    Šteta što nema doživotni mandat, gledajući ove luzere koji se natječu da ga nasljede.................bravo Stipe!

Komentiraj...
Vidi sve komentare