To je to što me zanima!

Mesić i Sanader su znali za sumnjivu nabavu kamiona?

Dokument u kojem se objašnjava kako je sporna nabava kamiona obavljena, priložen je optužnici protiv Rončevića i Bačića. Mesić ga je vidio 2005.
Vidi originalni članak

Predsjednik Stipe Mesić, bivši premijer Ivo Sanader i bivši ministar Berislav Rončević su još 2005. godine dobili dokument Vojne sigurnosne agencije o spornoj nabavi vojnih kamiona. Dokument u kojem se objašnjava kako je nabava kamiona obavljena, a kojeg je potpisao tadašnji ravnatelj VSA-e brigadni general Gordan Čačić, priložen je optužnici protiv Rončevića i Bačića, piše Večernji list. U dokumentu se jasno navodi kako je su prvom poništenom natječaju bolju ponudu dali MAN i Automehanika za vozila Renault. No, koliko je poznato, Mesić nikad nije policiji ili tužiteljstvu dostavio dokument u kojem je pisalo da je ministar obrane odlučio da se izravnom nagodbom sklopi ugovor s Eurokamionom. Iz Mesićeva ureda odgovaraju da je 'prema Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu, u slučaju kada prikupljeni podaci pokazuju nezakonitosti, DORH dužna izvijestiti obavještajna agencija, a ne predsjednik države'.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Ray Barone 30.12.2009.

    A zar je uopče netko sumnjao da nisu znali...nebi me iznenadilo da je koji postotak odletio u smjeru Skanadera...

  • gremljin 30.12.2009.

    jasno je ko dan da je lepoglavska kaznionica premala za svu tu lopovsko-mafijašku bagru. čeka se da se POČNE graditi novi zatvor samo za one koji su imali bilo kakve političke i druge korumpirano-kriminalne aktivnosti u hrvatskom javno-političkom životu od početka 90.ih pa do danas. do tada će možda i sami pocrkati. kopilad prokleta

  • shareef007 30.12.2009.

    koji je cigan ovaj vaš stevan mesić, prvi i najbolji predsjednik federacije bih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare