To je to što me zanima!

Mesić: Ivo Pukanić je pisao samo istinu i zato je ubijen

Stjepan Mesić smatra da su neke službe zakazale čim je bio moguć dugo planirani atentat u centru Zagreba. Za Pukanića je rekao da je pisao istinu
Vidi originalni članak

Pukanić je pisao o organiziranom kriminalu, o velikim pljačkama. Među ljudima koji su spomenuti očito se kriju i oni koji su ugroženi pa su se na taj način pokušali riješiti novinara koji je obavještavao svijet o čemu se radi, rekao je predsjednik Stjepan Mesić u intervjuu za Deutsche Welle. Mesić je ocijenio da je Ivo Pukanić bio vrlo hrabar i dobar novinar, dobar analitičar i da je njegovo pisanje bilo utemeljeno. Dodao je i kako su mnogi znali da govori istinu i te su se istine bojali. Mesić smatra da novinari i policija nisi napravili dobar posao u istrazi pokušaja atentata na Pukanića ispred njegovog stana u Ilici.
- Mnogi su to gledali s podsmjehom kao da je inscenirano i da to nije bilo ugrožavanje Pukanićevog života. Sad se vidi da je bio ugrožen, a možda su te dvije stvari i povezane - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • user_34983 05.02.2010.

    žrtve napisanih presuda bez sudskog postupka kroz članke njegovog lista osvetila je izgleda duhanska mafija. ako je on bio novinar, onda bi se vjerojatno neki novcinari trebali baviti tim poslom. glumio je papu i sveca, a sa druge strane mu je prika bio petrač. da je i samo kroz novinske članke vršio pritisak na suca turudića kad je sudio petraču (a je, dokazano je, uhvaćena su ona pisma) i nastojao strpati ženu u ludnicu radi podjele stečenog u braku ( a i to je uradio), ne može nikako biti dobar čovjek. no ako je ovdje riječ o onome-o mrtvima sve najbolje--onda ok. nek ti bude.

  • konjica 05.02.2010.

    ugrizao je ruku koja ga hranila i ostalo je povjest

  • papaja 05.02.2010.

    Ne znam jel pisao samo istinu, ali je činjenica da je nekom stao na žulj. A ovo njegovo ubojstvo je samo poruka svima koji se žele miješati u poslove mafije da se kanu ćorava posla. Jer da ga se samo htjelo ubiti, ima masu načina koji ne bi privukli pozornost. Međutim ovo je javno, teatralno, smaknuće kojem je svrha baš to. Poruka svima koji se žele boriti protiv kriminala!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare