To je to što me zanima!

Mesić je čestitao B. Obami na izboru za predsjednika

U ime građana Republike Hrvatske i svoje osobno najsrdačnije čestitam na uvjerljivoj pobjedi na predsjedničkim izborima, poručio je Obami Mesić
Vidi originalni članak

Svojim istupanjima u predizbornoj kampanji pokazali ste da razumijete probleme suvremenoga svijeta i da ste spremni suočiti se s njegovim izazovima, poručio je predsjednik Stjepan Mesić novoizabranom predsjedniku SAD-a Baracku Obami i čestitao mu na pobjedi. Kao mala europska zemlja koja ide putem uključivanja u euroatlantske integracije, ali koja je odlučna zastupati svoje interese i u odnosima na svim državama koje prihvaćaju njihovo građenje na osnovama pune ravnopravnosti, Hrvatska pozdravlja vašu pobjedu, navodi se u poruci. Mesić je dodao da se nada skorijem susretu s Obamom.
Premijer Ivo Sanader također je u ime hrvatske Vlade uputio čestitke novom predsjedniku SAD-a. 
- Predsjednički izbori u SAD znače nešto što mi u ovom trenutku još uvijek ne možemo ispravno ocijeniti. Sigurno je da će ti izbori u bitnome karakterizirati iduće godine ne samo američke, nego i svjetske politike - rekao je Sanader dodajući kako se vanjska politike država inače ne mjenjaju bez obzira na političku orijentaciju nakon izbora te ne očekuje promjene ni kod SAD-a.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Hrvatska 05.11.2008.

    Uuuuuu, to će mu puno značiti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare