To je to što me zanima!

Mesić: Kosor teško može odraditi mandat do kraja

Mesić smatra kako Sanaderov potez 'šokiranja Europe' Hrvatskoj nije baš koristan, a nova Vlada će se održati samo donošenjem teških odluka
Vidi originalni članak

Nisam siguran da imamo koristi od toga da se Europa šokira, rekao je predsjednik komentirajući izjavu Ive Sanadera da je ostavku donio kako bi šokirao Europu i Hrvatsku. Volio bi da je Sanader ostao premijer i nastavio raditi svoj posao. Na novinarsko pitanje je li to bio kukavički čin Mesić je odgovorio da ne bi koristio tako teške riječi. Konzultacije o mandataru nove Vlade namjerava provesti po kratkom postupku, a ako dobije dokaz da Jadranka Kosor ima potporu većine u Saboru, dat će joj mandat za sastavljanje Vlade, prenosi Jutarnji list. Na pitanje vjeruje li u dugovječnost vlade kojoj bi ona bila na čelu i bi li ta vlada mogla obnašati dužnost do kraja mandata Mesić je odgovorio da će to biti vrlo teško. Ali smatra da bi se mogla održati ako svi u ovoj zemlji budu odgovorni i upuste se u dubinsku analizu stanja u kojem se nalazimo.
- To će biti moguće ako budemo donosili prave mjere, a tu igra jednu od glavnih uloga Hrvatska narodna banka te sve državne i Vladine institucije, odnosno ako budemo donosili vrlo teške odluke, Vlada će se moći održati do sljedećih izbora - rekao je Mesić.
- Nisam siguran u pravnu državu u kojoj se isključuje pravosuđe - komentirao je Mesić to što vlast ostaje u rukama stranke koju su zadesili afera "kamioni"  i bijeg Branimira Glavaša.

'ŠEKS SE PROBUDI KAD NE RAZUMIJE O ČEMU JE RIJEČ'
Mesić je rekao i kako je informaciju o premijerovoj ostavci dobio dok je u srijedu ispraćao predsjednika Turkmenistana te da se iste večeri sastao sa Sanaderom, Vladimirom Šeksom i Kosor. Iako je ona već tada donijela potpise 83 zastupnika, Mesić joj po Ustavu nije mogao povjeriti mandat jer je Sanader još bio aktualni premijer. Jedne dnevne novine pisale su kako Mesić nije bio u svojem uredu u četvrtak navečer, kad mu je potpredsjednik Sabora Šeks ponovno donio potpise zastupnika, te da je Šeks komentirao kako je Mesić izigrao džentlmenski dogovor s HDZ-om.
- Vladimir Šeks uvijek se probudi kad valjda sasvim ne razumije o čemu je riječ - zaključio je Mesić.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • user_2858 04.07.2009.

    Ovaj tip sto cita vijesti treba unijeti neke zivosti...a ne sve istim tonom kao neki automat čitati....ccc

  • koka 30 04.07.2009.

    mesic je jos nesposobniji nego sanader.........sad se on nasao pametovat........

  • valuta 04.07.2009.

    da mi je znati ko je tebe zadojio ivanabj, po imenu mi ne ličiš da si iz tih vremena, ajde mani se i ndh i partizanštine, zaboravili su ta vremena i oni koji su stvarno pretrpjeli žrtve i na jednoj i na drugoj strani, a huškači doje balavurdiju jer im odgovara....

Komentiraj...
Vidi sve komentare