To je to što me zanima!

Mesić: Mene u ovoj zemlji svatko može ignorirati

Predsjednik Stjepan Mesić i dalje inzistira da se sazove tematska sjednica Vlade te žali što Hrvatska za njegova mandata neće ući u EU
Vidi originalni članak

Mene može svatko u ovoj zemlji ignorirati, ali ne može se ignorirati probleme. Ja ne mogu sazvati sjednicu Vlade, ali mogu formalizirati svoj prijedlog, a to ću najvjerojatnije i učiniti. Na Vladi je onda da za svoju odluku preuzme i odgovornost, rekao je predsjednik Stjepan Mesić za Novu TV na upit o tome što će učiniti ako premijer Sanader ignorira i njegov formalni zahtjev za sjednicom.
- Vidite, ja i premijer kad god razgovaramo uvijek smo u stanju usuglasiti stavove, ali kad treba realizirati stvari, onda se sve raspline - kaže Mesić. Smatra da javnost zaslužuje znati istinu.
- Javnost mora znati ako je teška situacija, a mislim da je. Bilo bi dobro da ministri Šuker i Polančec izađu pred javnost s konkretnim brojkama i objasne stvarno stanje u kojem je država; od zaduženosti i dugova koji dolaze na naplatu do konkretnih mjera borbe protiv recesije - kazao je Mesić. Žao mu je što Hrvatska u posljednjoj godini njegova mandata neće uspjeti ostaviri najvažniji strateški cilj - ulazak u EU. Smatra da za to ne možemo kriviti samo susjede.
- Najlakše je prebacit problem na druge. Da smo na vrijeme napravili sve reforme, Slovence bi rješavali lijevom rukom - slikovit je bio predsjednik.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • be yourself 18.02.2009.

    Nije Mesić zadužio građane da ih vadi iz go.... nego Sanader, Šuker i Polančec. Mesić je dobar predsjednik ali su mu ovlasti male ii on nema zakonodavnu i izvršnu vlast koju ima Sanader, tako da Mesić može samo pričati i upozoravati što trenutno i radi.

  • tomash 18.02.2009.

    Od Tita do Tudmana mrali smo imati predsjednike lidere i vodje, to su bili \"nadljudi\" i vidim po komentarima da jos uvijek trebamo vodju, pastira koji ce voditi nas ovce. Sve ce rijesiti jedan covijek- vodja copora. Sve dok je tako, da ako nesto trebas, -zaposlit nekoga, izgradit biznis -moras pitati lokalnog ili drzavnog Dona i platit mito, niti sudac niti predsjednik nece znacit nista bio on u dusi harlekin ili general.

  • biker46 18.02.2009.

    hahaha bas me zanima nasta bi drzava licila kad bi je vodili ovi likovi sto u svakoj vjesti seru protiv vlade... ja mislim da bi u roku par sati propala.. znam da cu dobit sto minusa al je ovo jebena cinjenica.... sta sanaderu fali? ima covjek faks i govori 6,7 stranih jezika... umjesto da se i vi skolujete ,nego tratite vrijeme seruci o vladi,u buducnosti bi pomogli razvoju ove drzave. najlakse je sve cetiri u zrak i krivit druge

Komentiraj...
Vidi sve komentare