To je to što me zanima!

'Mesić mi je ukrao nalazište potopljenog broda sa zlatom'

Lorenz Marović i Jasen Mesić su u sporu zbog pronalaska broda Re d'Italia. Na brodu je navodno bilo 100.000 zlatnika, koji bi danas vrijedili između 20 i 100 mil. €
Vidi originalni članak

Vlasnik ronilačkog obrta Manta, Lorenz Marović tuži Republiku Hrvatsku zbog spora oko blaga. 

Suđenje bi trebalo početi u četvrtak na Općinskom sudu u Splitu. Radi se o sporu zbog pronalaska broda Re d'Italia, koji je bio potpoljen u Viškoj bitci davne 1866. godine. Na brodu je navodno bilo 100.000 zlatnika, koji bi danas vrijedili između 20 i 100 milijuna eura. Marović je još 2005. godine otkrio olupinu kod Visa i odmah posumnjao da je riječ o talijanskom brodu. 

Jasen Mesić je tada bio voditelj Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture, a Marović tvrdi da je o pronalasku izvijestio Odjel za inspekcijske poslove Uprave za zaštitu kulturne baštine, piše Dalmacijanews. Kako kaže Marović, Mesića ga je ubrzo nazvao i tražio koordinate broda, koje mu on nije želio otkriti. No, Mesić se pojavio u Komiži s punomoći. Mesić je sutradan isplovio prema Hvaru te tri dana poslije objavio kako su locirali potopljeni talijanski brod i uzeli sebi zasluge za pronalazak.

Ministarstvo kulture reagiralo je priopćenjem u kojem stoji da je Jasen Mesić samo svjedok u tom slučaju u kojem državu zastupa Odvjetništvo iz Splita. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • labelwriter 13.01.2011.

    zaboravi, odnija je mesic sve, pa ti tuzi balkance ako oces 100 godina

  • sprinterica 13.01.2011.

    oli je ovaj prije njega nedovoljno krao pa sad džejkej postavila ovog da malo podeblja, pa nismo ni sumnjali da je pošten čim priprada kradezeu

  • stari mudrac 12.01.2011.

    jebo ih sanader.

Komentiraj...
Vidi sve komentare