To je to što me zanima!

Mesić: Oprostite, ja sam ipak samo stariji čovjek...

Predsjednik Stjepan Mesić žestoko je kritizirao Vladu zbog gospodarske situacije u zemlji. Zabrinjava ga rasprodaja 'obiteljskog srebra'...
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić na otvaranju 84. jesenskog međunarodnog velesajma u Zagrebu osvrnuo se na gospodarsku situaciju u zemlji.
- Hrvatsko gospodarstvo zabrinjava jer se rasprodaje obiteljsko srebro i povećava strani dug. Zapostavljena proizvodnja i slab izvoz ne pokrivaju ni polovicu uvoza - kaže Mesić. Mesića osobito brine rasprodaja Ine koju je nazvao kokom koja nese zlatna jaja. Istaknuo je da je Ina prošle godine povećala dobit za nevjerojatnih 170 posto, a Vlada se je odriče u turbulentnim vremenima kad se svi otimaju za energente. Upozorio je na uništavanje postojećih proizvodnih objekata, dok se u posljednjih 20 godina nije izgradio niti jedan novi. Za inflaciju Mesić krivi politiku koja samo troši, a ne zarađuje.
- Događa se velika društvena dekadencija, a činjenice se prešućuju. Ako sam bio prekritičan, oprostite, ali ja sam ipak stariji čovjek - završio je Mesić.
Na Gospodarskom forumu u sklopu Velesajma, na Mesićeve kritike reagirao je potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Krivce za uvoznu inflaciju pronašao je u skupljim energentima i hrani. Problemi hrvatskog gospodarstva su strukturne prirode, a budućnost Ine donosila se za vrijeme Račanove Vlade, izjavio je.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • mayhem26 18.09.2008.

    Mesiću neseri.Da si pravi predsjednik lupio bi šakom od stol i nesto učinio,a ovako si samo jos jedan od \"njih\" i zato tišina!!!!!!!!!!!!

  • gucica 17.09.2008.

    Mesić ima pravo,svi jedemo govna jer je večina debila glasala za Sanadera i sad se nešto žale!Ne razumijem ko je toliko glup da svaki put padne na iste fore:povečanje plaća i mirovina,stop poskupljenjima...ma ljudi moji da oni nama dignu plaće i ne dižu nam cijene hrane i režija kako bi si jadan Sanader kupovao rolekse!Uostalom naša vlada zna da novci kvare ljude,a oni ne žele da buemo pokvareni kao i oni!!!!!Drugi put opet glasujte za HDZ!

  • madafakafromkroejša 16.09.2008.

    dobro veli covjek,a mi svi pored zdravih ociju smo slijepi...al zato imamo dijasporu koja nam diktira kak cemo zivjet...ma neka sam da mi je znat dokle cemo tako..

Komentiraj...
Vidi sve komentare