To je to što me zanima!

Mesić Papi: Križevi ne bi trebali biti u vojarnama

Mesić je Papu izvijestio o stanju u Hrvatskoj i regiji i pozvao ga da posjeti Hrvatsku. Darovao mu je bareljef Isusa i Marije te CD s uskrsnim napjevima
Vidi originalni članak

Papa Benedikt XVI primio je u četvrtak u privatnu audijenciju predsjednika Stjepana Mesića koji je u službenom posjetu Vatikanu. Mesić je Papu izvijestio o stanju u Hrvatskoj i regiji i pozvao ga da posjeti Hrvatsku, javlja HRT. Neimenovani izvor Jutarnjem listu je otkrio kako je Mesić Papi kazao da smatra da u državnim javnim prostorima, a pogotovo u vojarnama, nema mjesta za raspela ni druge vjerske simbole. Papa mu je navodno odgovorio kako treba poštovati tradiciju. Pričali su i o hrvatskom okolišu, a audijencija je potrajala dvostruko duže od predviđenog. Nakon susreta s Benediktom XVI susreo se s državnim tajnikom Svete Stolice, a posjetit će i grob Ivana Pavla II. Mesić je Papi darovao bareljef koji predstavlja Isusa i Mariju i CD s uskrsnim napjevima s Hvara.

O THOMPSONU: NORMALNO DA KATOLICI DOLAZE KOD PAPE

Mesić je na pitanje novinara da prokomentira Thompsonov posjet Papi samo dan ranije, kazao kako je razumljivo da katolici dolaze u opću audijenciju.
 - Bilo bi pretenciozno da apostrofiram sve naše građane koji su došli u audijenciju - kazao je Mesić.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • crnilabud 13.11.2009.

    druže tito ebemte u čelo ,kad ćeš obuć ustaško odjelooo!!!

  • Barca4Ever 13.11.2009.

    Ovo je meni sve licemjerno... Jedna od najvećih komunjara u državi ide papi! ma fuj! Dobro se kaže u onoj pjesmi, \"ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani\"

  • snork 12.11.2009.

    hrvatska je DEMOKRATSKA, a ne katolička zemlja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare