To je to što me zanima!

Mesić: Štedi se kad se ima, kad se nema, ni ne štedi se

Predsjednik smatra da će za Hrvatsku u idućoj godini najteže biti otplatiti dugove i kamate, te je ocijenio da bi sporazum s MMF-om bio veliki teret
Vidi originalni članak

Za Hrvatsku najteži problem predstavljaju dospjeli krediti i kamate, dakle 11 milijardi kuna. To je veliki teret koji moramo riješiti- rekao je Stjepan Mesić u subotu. Dodao je kako činjenica da oko budžeta nije postignut dogovor te da se ide s deficitom budžeta, znači "daleko veći napor nego što smo mogli očekivati".
- Da smo na vrijeme razvijali gospodarstvo, proizvodnju i izvoz, mislim da bismo daleko lakše svladali današnje probleme - ocijenio je Predsjednik koji smatra kako je sada potrebno "ponovno aktiviranje onih investicija koje brzo donose novac".
- Najbolje je ne stati. Jer bilo je prijedloga da u svemu treba štedjeti. Pa, štedi se kad se ima. Kad se nema, onda se ne štedi, onda se naporno radi, proizvodi i daju se najveći napori da se postigne rezultat - naglasio je Mesić. Štedjeti znači zaustaviti proizvodnju, objašnjava, a to nije hrvatski interes. Predsjednik izlaz vidi u "konsenzusu na strateškim investicijama".
- To znači da idemo u one investicije koje će najbrže donijeti sredstva - objasnio je Mesić, a na upit koje su to investicije kazao je da su to one koje otvaraju nova produktivna radna mjesta. Na upit hoćemo li biti prisiljeni na sporazum s MMF-om, Mesić je odgovorio kako je sporazum s MMF-om "zadnje što bi eventualno morali učiniti, jer je to veliki teret sa strane na koji se ne može utjecati, što postavlja i pitanje našeg ubrzanog ulaska u EU".
Komentirajući pregovore o privatizaciji brodogradilišta, odnosno strah radnika da će se neka od brodogradilišta zatvoriti, a oni ostati bez posla kada dođu novi investitori, Mesić je rekao kako je za transparentnost, te traži da se brodogradnja maksimalno održi kao i broj radnih mjesta.

'NE TREBAM SE ISPRIČATI BRANITELJIMA'
Mesić je, na upit o zahtjevima branitelja da se ispriča za svoju izjavu o njihovim pogrebima, rekao kako ne vidi razloga za ispriku. Rekao je kako je ta njegova izjava "dosta vulgarno prevedena i na takav se način interpretira".
- Ja govorim, ako svi moramo štedjeti, onda svi štedimo - kazao je Mesić dodajući da je pravilnikom potrebno odrediti kako se sahranjuje koga.
- Dakle, smatram, da za onog koji je ratovao i rastanak treba biti s plotunom, s pucanjem. Ali, onaj tko nije držao pušku u ruci, ne znam zašto bi tu bio vojnički rastanak, s vodom vojnika - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • user_23084 14.12.2008.

    Aaa, pa sad mi je jasno di griješimo. Kak se toga niko nije prije sjetil? Kad sad nama krene, ne znam di bu nam bil kraj ...

  • rođo1 14.12.2008.

    to znači da smo mi svoje odjebali...........................

  • isijas 14.12.2008.

    Mesic je tolika guba da njegova isprika nije vrijedna pomena kao i njegovo ime.!!! SVETO IME DR. FRANJO TUDJMAN . A sto se tice stednje neka on kao gradjanin predsjednik kako se sam nazivao (za me kao malogradjanin) zapocne sa stednjom neka sam placa svoje bezpotrebne izlete diljem svijeta kao i ostalu pratnju i savjetnike i neka zapocme zivjeti za Hrvatsku a ne od ISTE pa ce se sam uvjeriti koliko ce mu preostati od place toliko ce vrijediti a to kad se sve sabere neostaje mu nista upravo tolliko i vrijedi jer NULA je uvjek NULA

Komentiraj...
Vidi sve komentare