Obavijesti

News

Komentari 18

Mesić: Štedi se kad se ima, kad se nema, ni ne štedi se

Mesić: Štedi se kad se ima, kad se nema, ni ne štedi se
1

Predsjednik smatra da će za Hrvatsku u idućoj godini najteže biti otplatiti dugove i kamate, te je ocijenio da bi sporazum s MMF-om bio veliki teret

VIDEO

Za Hrvatsku najteži problem predstavljaju dospjeli krediti i kamate, dakle 11 milijardi kuna. To je veliki teret koji moramo riješiti- rekao je Stjepan Mesić u subotu. Dodao je kako činjenica da oko budžeta nije postignut dogovor te da se ide s deficitom budžeta, znači "daleko veći napor nego što smo mogli očekivati".
- Da smo na vrijeme razvijali gospodarstvo, proizvodnju i izvoz, mislim da bismo daleko lakše svladali današnje probleme - ocijenio je Predsjednik koji smatra kako je sada potrebno "ponovno aktiviranje onih investicija koje brzo donose novac".
- Najbolje je ne stati. Jer bilo je prijedloga da u svemu treba štedjeti. Pa, štedi se kad se ima. Kad se nema, onda se ne štedi, onda se naporno radi, proizvodi i daju se najveći napori da se postigne rezultat - naglasio je Mesić. Štedjeti znači zaustaviti proizvodnju, objašnjava, a to nije hrvatski interes. Predsjednik izlaz vidi u "konsenzusu na strateškim investicijama".
- To znači da idemo u one investicije koje će najbrže donijeti sredstva - objasnio je Mesić, a na upit koje su to investicije kazao je da su to one koje otvaraju nova produktivna radna mjesta. Na upit hoćemo li biti prisiljeni na sporazum s MMF-om, Mesić je odgovorio kako je sporazum s MMF-om "zadnje što bi eventualno morali učiniti, jer je to veliki teret sa strane na koji se ne može utjecati, što postavlja i pitanje našeg ubrzanog ulaska u EU".
Komentirajući pregovore o privatizaciji brodogradilišta, odnosno strah radnika da će se neka od brodogradilišta zatvoriti, a oni ostati bez posla kada dođu novi investitori, Mesić je rekao kako je za transparentnost, te traži da se brodogradnja maksimalno održi kao i broj radnih mjesta.

'NE TREBAM SE ISPRIČATI BRANITELJIMA'
Mesić je, na upit o zahtjevima branitelja da se ispriča za svoju izjavu o njihovim pogrebima, rekao kako ne vidi razloga za ispriku. Rekao je kako je ta njegova izjava "dosta vulgarno prevedena i na takav se način interpretira".
- Ja govorim, ako svi moramo štedjeti, onda svi štedimo - kazao je Mesić dodajući da je pravilnikom potrebno odrediti kako se sahranjuje koga.
- Dakle, smatram, da za onog koji je ratovao i rastanak treba biti s plotunom, s pucanjem. Ali, onaj tko nije držao pušku u ruci, ne znam zašto bi tu bio vojnički rastanak, s vodom vojnika - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"