To je to što me zanima!

Meteorolozi upozoravaju: Novi problemi, obilne kiše i olujni vjetar! Evo kad stiže nevrijeme

Promjenljivo i nestabilno vrijeme u Hrvatskoj i okolici potrajat će barem do kraja ovoga tjedna te će uzrokovati povišene do ekstremne vodostaje na rijekama. Meteorolozi upozoravaju da će u Istri padati veća količina kiše
Vidi originalni članak

Nakon prazničkog kratkotrajnog odmora od meteoroloških nepogoda, uskoro nam stiže novo pogoršanje. Već večeras ponovno može biti kiše, ali glavninu očekujemo krajem četvrtka i u noći na petak, piše Istramet.

Prema meteorološkoj karti WRF-a, u noći na petak slijedi i prolazak fronte uz naglo okretanje vjetra na jugozapadnjak, što će biti praćeno kišom i grmljavinskim pljuskovima.

U samo nekoliko sati može pasti više od 50 mm kiše u Istri, što će uzrokovati lokalno bujanje potoka i rijeka.

Upozorenje meteorologa DHMZ-a: Uz obalu Istre se očekuje jako jugo u jačanju na olujno. Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Prognozu vremena možete pratiti svaki dan OVDJE.

Zbog obilne oborine visoki vodostaji

Promjenljivo i nestabilno vrijeme u Hrvatskoj i okolici potrajat će barem do kraja ovoga tjedna te će uzrokovati povišene do ekstremne vodostaje na Kupi, Savi i Dravi. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I dalje promjenjivo i razmjerno toplo

"Jugo na Jadranu će najprije oslabjeti, a onda u četvrtak ponovno naglo jačati na jako, krajem dana ponegdje olujno. U petak će okrenuti na podjednako jak jugozapadnjak, a u subotu slabjeti. Promjenjivo i razmjerno toplo vrijeme nastavlja se, a kiše i grmljavine najčešće i najviše bit će u petak.

I na kopnu u petak promjenjivo, kiša i grmljavina uglavnom prijepodne te prolazno jak jugozapadni vjetar. A u četvrtak i subotu bit će sunčanije uz manju vjerojatnost mjestimične kiše. I dalje će biti toplije od prosjeka.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a. Novi kišni val slijedi i u nedjelju.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • korona do i poslije sezone2 01.11.2023.

    sad nemaju korone pa s kisom strase hahahah

  • BARBA9 01.11.2023.

    Sljedeća dva dana su ključna...

  • lokalnidebil 01.11.2023.

    Lovacke price hodas po kvartu i pricas lovacke pricee....

Komentiraj...
Vidi sve komentare