To je to što me zanima!

"Mi nismo kao Škotska, nama su tenkovi bili pred vratima"

Riječ je o potpuno pogrešnoj usporedbi, ne možete uspoređivati današnju Škotsku s Hrvatskom onda, pa nama su tenkovi bili pod prozorima, rekao je Josipović
Vidi originalni članak

Riječ je o potpuno pogrešnoj usporedbi, ne možete uspoređivati današnju Škotsku s Hrvatskom onda, pa nama su tenkovi bili pod prozorima, rekao je u petak u emisiji HRT-a Javna stvar predsjednik Ivo Josipović i tako komentirao razrješenje svog glavnog analitičara Dejana Jovića koji je ustvrdio da je referendum o hrvatskoj nezavisnosti u svibnju 1991. bio 'vrlo neliberalan'. 

-  Moram reći da se s tezom koju je Jović istaknuo duboko ne slažem. Današnja politika ni na koji način ne želi dovoditi temelje hrvatske državnosti u pitanje - rekao je Ivo Josipović. 

"Od Vlade očekujem odlučnije poteze"

Na  pitanje podupire li smjer vladanja vladajuće koalicije, Josipović je rekao kako mu je politika lijevog centra bliska, međutim izrazio je nezadovoljstvo rezultatima napora koje poduzima u rješavanju gospodarskih problema.

-  Time nije zadovoljna ni sama Vlada, pa do kraja mandata očekujem da će povući odlučnije poteze - naglasio je Josipović.

Idi na 24sata

Komentari 128

  • 04.10.2014.

    Kakvo opravdavanje?! Ne dozvoljavam da se nitko objašnjava ni ne opravdava u moje i ime moje obitelji za izlazak na referendum i glas za slobodnu Hrvatsju! Kaj god!

  • SAINT 04.10.2014.

    Da nije izbora zdušno bi brania Jovića a možda ga i vrati ako ponovo dobije izbore, ne daj Bože.

  • Dinara_1 04.10.2014.

    Zivio mir,zivjela SAO Krajina!

Komentiraj...
Vidi sve komentare